Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AVERTIZARE METEO de VREME REA până vineri dimineața. Directorul ANM anunță unde vor fi furtuni puternice în aceste zile

Publicat

ANM menține avertizarea de vreme rea pentru județul Alba. Astfel Nord- Vestul și Sudul județului se află sub COD PORTOCALIU, iar restul județului Alba sub avertizarea de COD GALBEN.

Meteorologii au actualizat prognoza la ora 17,00 și mențin avertizarea până în 21 mai 2021, la ora 11.

Avertizare meteo COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

      Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp.

Avertizare meteo COD PORTOCALIU


Interval de valabilitate: 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00
Fenomene vizate:
ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

      În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.
      La altitudini de
peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

Potrivit DCNews, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat vremea instabilă din aceste zile. Mai mult, două avertizări, Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea, sunt în vigoare.

Cod portocaliu în vigoare

”În orele următoare, începând de la această oră (n.r. se referă la ora 17:00) și până vineri, la ora 11:00, vorbim de o avertizare meteorologică de Cod portocaliu ce vizează ploi abundente în Banat, Crișana și zona de munte.

Vorbim de cantități de precipitații care pot cumula pe intervale scurte de timp și pot depăși 40-50 de litri pe metru pătrat, izolat, chiar 70 de litri pe metru pătrat.

Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca aceste ploi să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă acolo unde încă semnalăm strat între 15 până la 140 de centimetri la altitudini mai mari de 1800 de metri.

Cod galben în Transilvania

Vorbim de asemenea și de o avertizare meteorologică de Cod galben pentru zona Transilvaniei, Maramureșului, pentru zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, nordul Carpaților Orientali. Și în aceste zone vom semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat căderi de grindină și cantități de apă ce pot depăși local 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40-50 de litri pe metru pătrat. 

Când se încălzește vremea

Sâmbătă, o vreme în general frumoasă, în încălzire. Valorile de temperaturi sunt în creștere, între 21 și 27 de grade Celsius, iar duminică este posibil să consemnăm 30 de grade Celsius în sudul Munteniei”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

La Alba Iulia, sâmbătă reapare soarele, fiind anunțate temperaturi de până la 23 de grade Celsius. Duminică este posibil să ploua din nou, dar va fi mai cald, temperaturile ridicându-se până la 24 de grade Celsius. Noaptea maximele vor fi de 11 grade Celsius.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax