Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare METEO la nivel național: lapoviță, ninsoare și vânt. De duminică reîncep ninsorile

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo, valabilă din 20 ianuarie, ora 15 până în 21 ianuarie, ora 06.00. Fenomenele vizate sunt ploaie, lapoviță și ninsoare și vânt moderat în Muntenia și Dobrogea, intensificări ale vântului la munte, local ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de aproximativ 4-8 cm, și local de până la 10 cm.
Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Duminică după masă (re)încep ninsorile

Notă: începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax