Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizarea meteo Cod Galben de GER în judeţul Alba, prelungită până în weekend. Situaţia din ţară

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările de vreme rea, prelungind Codul Galben de ger pentru Alba şi alte 12 judeţe din centrul, nordul şi vestul ţării, dar şi Codul Portocaliu pentru restul zonelor ţării, până vineri, 2 martie, ora 20.00.

Cod Galben: 28 februarie, ora 11.00 – 2 martie, ora 20.00.

Valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

Cod Portocaliu: 28 februarie, ora 11.00 – 2 martie, ora 20.00

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării.

La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax