Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări Cod Galben de furtuni în Alba și alte zone, caniculă, disconfort termic. Cod Portocaliu de vijelii în șase județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță furtuni și vijelii în partea de vest a țării, inclusiv în Alba. Va fi în continuare caniculă până sâmbătă.

COD GALBEN: de vineri, 23 iunie, ora 19.00 până sâmbătă, 24 iunie, ora 10.00 – instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55-75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

COD PORTOCALIU: de vineri, 23 iunie, ora 20.00 până sâmbătă, 24 iunie, ora 4.00 – intensificări ale vântului, vijelii

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80-100 km/h) și vijelii.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: 23-24 iunie, disconfort termic ridicat, caniculă

Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax