Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări COD GALBEN pentru luni și marți, în jumătate din România. ANM anunță temperaturi deosebit de ridicate în septembrie

vremea alba prognoza meteo

Publicat

Cod portocaliu și galben de caniculă în jumătatea vestică a României, luni și marți. Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu și Cod galben de caniculă pentru aproape toată țara, valabile luni și marți.

Cod galben în jumătatea de vest a României

Luni, în jumătatea vestică a țării este Cod galben. ANM anunță că se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7-10 grade peste mediile multianuale).

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade.

Potrivit ANM, luni, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți va fi Cod portocaliu. Canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35-37 de grade, iar minimele de 18-20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

Marți: Cod portocaliu în mai multe județe

Marți, va fi Cod portocaliu în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți. Canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime,deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18-20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

În cea mai mare parte a țării se vor înregistra marți temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade. Este vizată de avertizarea Cod galben aproape toată țara, cu excepția județelor Harghita, Covasna și Brașov și a zonelor de coastă ale județelor Tulcea și Constanța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate