Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNI în ALBA și alte zone din țară până LUNI. Disconfort termic accentuat

Publicat

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea în județul Alba și alte zone din țară, valabile până luni.

COD GALBEN: de duminică, 28 iulie, ora 14.00 până luni, 29 iulie, ora 10.00 – județele Alba, Hunedoara, Bihor, Arad, Timiș, Vâlcea, Olt

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.
Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

Local în zonele de câmpie și podiș, în după-amiaza zilei de duminică, 28 iulie, va fi caniculă, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU: de duminică, ora 18 până luni ora 6.00 – Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax