Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări Cod Galben și Portocaliu de furtuni în Alba și alte zone din țară. Vijelii, grindină, averse. Caniculă în sud-est

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările de furtuni, vijelii și caniculă din țară. Județul Alba se află sub Cod Galben și Portocaliu de furtuni până la noapte. 

COD GALBEN – de miercuri, 26 iulie, ora 10.00 până joi, 27 iulie, ora 2.00 – instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp).

COD PORTOCALIU – de miercuri, 26 iulie, ora 10.00 până joi, 27 iulie, ora 2.00 –  instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, vijelii puternice

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70-90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

COD GALBEN – joi, 27 iulie, orele 2.00-10.00 – intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55-65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50-60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp.

COD GALBEN: miercuri, 26 iulie – val de căldură și disconfort termic ridicat

Valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării. Local în Oltenia, centrul Moldovei, precum și sud-estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.

COD PORTOCALIU: miercuri, 26 iulie – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat

În județele Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Vaslui și Tulcea se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD ROȘU: miercuri, 26 iulie – temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme în general de 40-41 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax