Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări de caniculă Cod Portocaliu în Alba și alte zone din țară până duminică, 23 iunie. Cod Roșu în 8 județe și București

Soare canicula

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările de caniculă. Județul Alba se află sub Cod Portocaliu vineri și sâmbătă, iar duminică trece pe Cod Galben de temperaturi ridicate. Însă alte opt județe din țară și București se vor afla sub alertă Cod Roșu de căldură.

De asemenea, sunt anunțate furtuni, sâmbătă și duminică.

Cod Portocaliu: vineri, 21 iunie – val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Galben: vineri, 21 iunie – val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia. Temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 34 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Cod Portocaliu: sâmbătă, 22 iunie – val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia. Se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Roșu – sâmbătă, 22 iunie – val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent. Temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod Galben: sâmbătă, 22 iunie – val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continental. Se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unități.

Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Cod Galben: duminică, 23 iunie – val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține, dar se va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei, dar se extinde în Dobrogea continentală. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) s eva situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum și în regiunile vestice, nordice, nord-estice și în centru, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Cod Portocaliu: duminică, 23 iunie – val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noptile vor fi tropicale cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Roșu: duminică, 23 iunie – val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

La începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax