Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări de vreme rea în ALBA si alte județe din țară, în acest weekend. Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de vreme rea, valabile pentru județul Alba și alte zone din țară, de vineri până duminică. Astăzi este Cod Galben de furtuni, iar de sâmbătă este avertizare Cod Portocaliu.

Prima atenționare meteo este valabilă astăzi în intervalul orar 14.00-21.00. Este Cod Galben de furtuni în zonele montane din țară, inclusiv Munții Apuseni, județul Alba.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 35-35 l/mp.

De vineri seara până sâmbătă dimineața sunt avertizări de furtuni în partea de vest a țării – județele Bihor, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad.

Cod Galben: de vineri, 17 iulie, ora 21.00 până sâmbătă, 18 iulie, ora 9.00. În Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

 

Cod Portocaliu: de vineri, 17 iulie, ora 23.00 până sâmbătă, 18 iulie, ora 9.00. În Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp și, izolat, 50-60 l/mp.

De sâmbătă, 18 iulie, ora 9.00 până duminică, 19 iulie, ora 22.00 este Cod Portocaliu de furtuni în tot județul Alba și în alte zone din țară.

Cod Galben: în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

Cod Portocaliu: în Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70-90 l/mp

sursă: meteoromania.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax