Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aveţi grijă ce postaţi pe internet, dacă vreți un job. Tot mai multe firme caută în mediul online viitorii angajaţi

Publicat

facebook

Tot mai multe firme din România caută în mediul online viitorii angajaţi. Specialiştii spun că este un trend în continuă creştere în ultimii ani, mai ales că patronii pot vedea astfel şi ce preocupări, ce hobby-uri sau ce abilităţi au posibilii candidaţi.

„Facem o verificare, un fel de cazier online. Se poate ca persoana respectivă să aibă anumite interese sau să posteze lucruri care sunt în dezacord cu angajatorul poate să fie ceva ce ține de discriminare, pot să fie anumite opțiuni.” spune un angajator.

Aproape jumătate dintre angajatorii din România caută pe reţelele de socializare diferite tipuri de candidaţi. 15% folosesc mediul online pentru a recruta tineri aflaţi la început de drum şi doar 11% dintre angajatori caută specialişti sau manageri.

Peste o treime dintre angajatori postează în mediul online anunţuri de recrutare. Tocmai din acest motiv au create pe reţelele de socializare diverse grupuri. Pentru studenţi, de exemplu, unde aceştia pot găsi mult mai repede anunţuri de angajare. În plus au fost create grupuri şi pentru fiecare oraş în parte.

Şi interviurile au loc de multe ori tot online. În ultimii ani, numărul interviurilor pe internet a crescut chiar cu 50 de procente.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. phobos

    sâmbătă, 07.07.2018 at 17:19

    n-am facebook, iar ce folosesc pe internet folosesc in mod anonim. Securismele asa zisilor angajatori nu functioneaza in cazul meu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax