Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avioane F-16, relocate din Texas la Câmpia Turzii, pentru descurajarea unei posibile agresiuni rusești

Publicat

a

12 avioane de luptă F-16, de la o bază militară din Texas, au fost trimise în România, la Câmpia Turzii, pentru o perioadă de trei luni, în vederea sporirii securității în zonă, scrie siteul publicației militare Stars and Stripes. De asemenea, în țara noastră au mai ajuns și 250 de soldați.

”O scurtă desfășurare a Forțelor Aeriene din SUA în România dublează numărul de avioane de luptă F-16 din țară, înaintea planurilor românești de a achiziționa mai multe aeronave din SUA” scrie publicația.

f16

Este vorba despre avioane de luptă și personal de la cea de-a 457-a escadrila de lupte Fort Worth, din Texas. Motivul este apărarea regională aeriană și descurajarea unei posibile agresiuni rusești.

“Avem un vecin “prietenos” în partea de est, care uneori pune multă presiune, nu numai asupra țării noastre, ci asupra întregului flanc estic al NATO. Prezența forțelor aeriene americane în România ne dă asigurări că orice posibilă agresiune va fi contracarată imediat și că se vor gândi de două ori înainte să acționeze în vreun fel”, a declarat maiorul Cosmin Tănase, care a lucrat cu piloții americani.

“Bineînțeles că și noi avem planurile noastre, dar prezența a zeci de avioane de luptă americane ne ajută foarte mult“ a adăugat acesta.

Prezența pentru trei luni a forțelor aeriene americane în România este parte a misiunii “Operation Atlantic Resolve”, care are ca scop reasigurarea aliaților din Europa de poziționarea trupelor și echipamentelor NATO la granițele de est pentru a da un răspuns Rusie.

Sursă: www.stripes.com

Sură foto: Air Force airmen assigned to the 301st Fighter Wing, Naval Air Station Joint Reserve Base Fort Worth, Texas, prepare to launch F-16C Fighting Falcons at Campia Turzii, Romania, May 8, 2019. ANDREW LAYTON/U.S. AIR FORCE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax