Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avion cu bolnavi COVID oprit de la decolare la Cluj. Trebuia să transfere la Viena trei paciente aflate în stare gravă

Publicat

Situaţie de-a dreptul incredibilă pe Aeroportul din Cluj-Napoca! Un avion Spartan care trebuia să transfere la Viena trei paciente, în stare gravă, bolnave de COVID, a fost oprit din drum chiar înainte de decolare.

Cele trei femei, care au stat aproape o oră în aeronavă, au fost preluate de ambulanţe şi transportate înapoi la spitalul din Cluj, unde, din lipsă de locuri, erau ţinute la oxigen chiar în secţia de Urgenţe, scrie Cluj24.ro.

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care pacienții nu au mai fost transferați la Viena, dar, din primele informații, partea austriacă, după ce inițial își dăduse acordul pentru a primi acești pacienți, a anunțat că nu mai este pregătită, pentru moment, să ne ofere sprijin cu internarea bolnavilor.

Vorbim despre trei femei în stare gravă, cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani și care de mai multe zile primeau oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, pentru că pe secția de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc.

Spitalul din Austria nu i-a primit. Pacienții au fost duși înapoi la spitalul din Cluj

Cele trei paciente au fost aduse la aeroport, unde erau așteptate deja de o aeronavă Spartan trimisă de la București și urmau ca în jurul orei 15 să decoleze spre Viena, acolo unde erau primite de un spital de stat până când starea lor de sănătate permitea transferul într-un salon normal.

UPDATE: După 40 de minute de așteptat pe pistă, piloții au fost înștiințați că spitalul din Austria nu îi mai primește, astfel că au fost chemate din nou ambulanțele la aeroport, pacientele au fost debarcate și duse înapoi la spital.

Aeronava Spartan va rămâne în aeroport până mâine pentru că se vor face din nou demersuri către clinica din Viena pentru a se încerca din nou transferul celor trei femei scrie observatornews.ro

Surse: Cluj24, observatornews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.10.2021 at 17:47

    In locurile unde trebuiau sa ajunga aceste paciente, nu a mai fost loc, pentru ca se depozitau bustenii din Romania !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax