Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aviz călătorilor: Compania aeriană WizzAir taxează în plus bagajele voluminoase de la cabină

Publicat

Compania aeriană low-cost WizzAir implementează de la 1 august o nouă politică prin care descurajează călătorii să transporte bagaje de mari dimensiuni. Concret, WizzAir a anunțat deja că bagajele de mână ale turiștilor vor costa, de acum, 10 euro dacă dimensiunile depășesc standardele anunțate de companie.

„Trendul dominant demonstrează faptul că pasagerii preferă să călătorească cu bagaje puţine şi să aducă la bord bagajele mici acceptate gratuit, lucru ce conduce la economii şi la consum mai mic de combustibil”, subliniază oficialii WizzAir.

Politica a fost implementată pe zborurile dintre Katowice (Polonia) şi Londra Luton (Marea Britanie) iar perioada de probă continuă timp de o lună, sau până în momentul în care rezultatele vor fi concludente, „dar feedback-ul iniţial este deja promiţător”, spun oficialii companiei.

Aceasta, pentru că printre pasagerii care au rezervat bilete după anunţul din 9 iulie, doar 10% au achitat online pe wizzair.com tariful de zece euro pentru bagajul de cabină mai mare. Un număr mai mic de pasageri au ajuns la aeroport fără să fi plătit tariful pentru bagajul de cabină mai mare, fiind nevoiţi să achite pe loc un cost mai mare. Cei care au achitat opţiunea de bagaj de cabină mai mare au beneficiat de îmbarcare prioritară, în faţa pasagerilor cu bagaje mici, şi nu au întâmpinat probleme în depozitarea bagajelor în compartimentele de deasupra scaunelor. „De la data începerii acestei perioade de probă, 1 august, nu a fost raportată nici o întârziere ca urmare a descărcării bagajelor de cabină în exces”, arată compania.

„Pe această rută aflată în perioada de probă, pasagerii Wizz Air au posibilitatea să aleagă tipul de bagaj de la bord şi îşi pot personaliza experienţa de călătorie. Îndiferent de alegerea făcută, toţi pasagerii beneficiază de o experienţă mai prietenoasă la îmbarcare şi de tarifele scăzute Wizz Air. Recomandăm în continuare pasagerilor să achite online tariful de 10€ pentru bagajul de cabină mai mare, întrucât suntem stricţi în menţinerea tarifului crescut din aeroport în cazul în care bagajul nu îndeplineşte dimensiunile standard. Având în vedere feedback-ul pozitiv primit în prima zi a perioadei de probă, am început să luăm în considerare împlementarea acestei politici pe întreaga reţea”, a spus Daniel De Carvalho, purtătorul de cuvânt al operatorului aerian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax