Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aviz psihologic, obligatoriu pentru candidaţii la Parlamentul României. Proiect la Senat

Publicat

camera deputatilor

Pentru a deveni aleşi în Parlamentul României, candidaţii ar trebui să aibă aviz psihologic. Este prevederea menţionată într-un proiect legislativ.

Mai multe categorii de angajați prezintă un astfel de aviz atunci când vor să se încdreze pe un post, fie la stat, fie în cadrul unor firme private, astfel că și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor pe care îi vor reprezenta, ar trebui să dețină un aviz psihologic, argumentează iniţiatorul, un deputat PNL.

“Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării. Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputați și senatorii trebuie să fie apți”, mai susține inițiatorul proiectului legislativ.

Propunerea legislativă va intra în dezbatere la Senat, prima cameră sesizată.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax