Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Avizul epidemiologic nu este necesar la revenirea din vacanță, iar auxiliarele didactice se cumpără numai cu acordul părinților

Publicat

Avizul epidemiologic se solicită doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar, iar părinții trebuie să știe că auxiliarele didactice nu se pot cumpăra decât dacă aceștia își dau acordul.

Astfel, documentul de la medic este necesar la înscrierea la grădiniță, în clasa pregătitoare (la școală) și la înscrierea la liceu în clasa a IX-a sau la orice altă înmatriculare într-o unitate de învățământ preuniversitar, potrivit edupedu.ro

„La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”, amintește Federația, care citează ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.629/ 2021.

Această schimbare s-a făcut anul trecut printr-un ordin dat de Ministerul Sănătății. De asemenea, avizul epidemiologic va fi solicitat în cazul transferului între unități de învățământ.

Auxiliarele didactice se cumpără doar cu aprobarea părinților

De asemenea, părinții trebuie să știe și că auxiliarele didactice (caiete de lucru, culegeri) care nu sunt cele obligatorii date gratuit de minister, ci cele cerute la clasă de învățător/profesor, se cumpără doar cu aprobarea părinților, prin achiziționarea voluntară, fie în mod individual, fie în mod colectiv, prin intermediul asociațiilor de părinți, acolo unde există, mai scrie Federația.

Potrivit noului Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar ROFUIP 2022: Art. 165, alin. (2) „Adunarea generală a părinților hotărăște cu privire la susținerea cadrelor didactice și a echipei manageriale a unității de învățământ privind activitățile și auxiliarele didactice și mijloacele de învățământ utilizate în demersul de asigurare a condițiilor necesare educării copiilor/elevilor“.

Structura anului școlar se schimbă radical

Din această toamnă, structura anului școlar se schimbă radical, astfel că activitatea nu va mai fi împărțită pe semestre, ci pe module de învățare. Elevii se vor întoarce din nou în bănci pe 5 septembrie 2022, atunci când se încheie vacanța de vară 2022.

Noua structură a anului școlar 2022-2023 mai are câteva modificări cum ar fi: elevii nu mai pot fi exmatriculați, transferul elevilor de clasa a IX-a se va putea face doar în situații medicale deosebite, va fi încheiată o singură medie anuală pe disciplină, iar elevii vor beneficia de un plan de învățare individualizat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax