Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Suspendarea din funcție a avocatei Doina Scutea, împiedicată de o hotărâre dată de Consiliul Baroului Alba pe vremea când aceasta era decan

Publicat

Avocata Doina Scutea a primit prima condamnare într-unul dintre dosarele penale în care aceasta are calitatea de inculpat. Fostul decan al Baroului Alba a fost condamnată la Curtea de Apel Târgu Mureș la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare în Dosarul „Corupție la Finanțe”, dar aceasta așteaptă pronunțarea și în dosarul de delapidare aflat spre soluționare, tot pe rolul instanței din Târgu Mureș. Deși, potrivit legii, în condițiile date, aceasta ar putea fi suspendată din Baroul Alba, aplicarea acestei măsuri este împiedicată de o hotărâre luată de Consiliul Baroului, pe vremea când aceasta era decan.

Curtea de Apel Târgu Mureș se va pronunța luni, 2 iulie, în Dosarul „Continental”, în care Doina Scutea este inculpată alături de miliardarul Dorel Tamaș. În cazul în care instanța va dispune o condamnare, pedeapsa ar putea  să nu mai fie dată cu suspendare, dat fiind faptul că avocata a primit suspendarea executării pedepsei în Dosarul „Corupție la Finanțe”. Există totuși posibilitatea ca magistrații să decidă suspendarea condiționată sau suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei, dacă se constată că este vorba de infracțiuni în concurs real. Mai mult, Scutea riscă să fie exclusă din Baroul Alba .

Potrivit legii, dat fiind faptul că avocata a fost condamnată într-un dosar penal, chiar dacă decizia nu este încă definitivă, Baroul ar fi putut hotărî suspendarea acesteia din funcție. Acest lucru ar urma să fie decis în Consiliul Baroului, doar că o hotărâre luată de Consiliu pe vremea când Scutea era decan împiedică acest lucru.

Pe de altă parte, în cazul în care, în recurs, magistrații vor menține condamnarea acesteia la pedeapsa cu închisoarea, fie ea și cu suspendare, Scutea va putea fi exclusă din Barou, deoarece fapta considerată infracțiune are legătură cu profesia de avocat.

Potrivit Decanului Baroului Alba Ioan Rus, înainte la el să ocupe această funcție, deci în timpul mandatului Doinei Scutea, Consiliul Baroului Alba, convocat în Adunare Generală a decis că suspendarea din funcție a decanului va putea fi realizată numai după pronunțarea unei hotărâri definitive: „Doar după ce magistrații vor pronunța o hotărâre de condamnare definitivă, va putea fi luată în discuție excluderea acesteia”.

Doina Scutea a fost condamnată, joi, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În Dosarul „Continental”, avocata este acuzată de complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, delapidare, spălare de bani în formă continuată, și fals în înscrisuri sub formă privată în favoarea omului de afaceri Dorel Tamaș. Tamaș este dat în urmărire generală, pe numele acestuia fiind emis și un mandat de arestare în lipsă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. miniman

    joi, 28.06.2012 at 18:33

    se vede asi dupa figura ei ca merita penitenciarul

  2. moderatorul de serviciu

    vineri, 29.06.2012 at 11:04

    multumim de sugestii, au fost luate in considerare elementele pe care ni le-ai semnalat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax