Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocații din Alba, afectați de protestele magistraților. Nu se știe cine lucrează și cine protestează

Publicat

Avocații Baroului Alba reacționează la protestul magistraților care a blocat în ultimele zile justiția din județ, dar și din mare parte a țării.

Avocații trag un semnal de alarmă față de lipsa de comunicare din parte instanțelor și față de modul în care se derulează protestele.

Mai exact, avocații și clienții lor nu au fost informați în timp util de protestele magistraților, nu au fost informați de programul protestelor și mai mult de atât, încă nu știu dacă unele instanțe din județ judecă cauze sau nu.

De asemenea, problema de comunicare dintre instanțe și avocați, poate să afecteze imaginea sistemului judiciar din județ, dar și din țară, mai punctează avocații.

Prezentăm mai jos comunicatul avocaților Baroului Alba

”Baroul Alba a luat act de evoluția deciziilor adoptate de Adunările Generale ale instanțelor din raza Tribunalului Alba privind suspendarea activității de judecată, decizii cu impact asupra desfășurării actului de justiție.

Cu această ocazie a constatat cu îngrijorare o vădită inconsecvență a completelor de judecat în respectarea hotărârilor adunărilor generale ale magistraților diverselor instanțe precum și o lipsă de comunicare din partea instanțelor cu graficul de program stabilit de fiecare complet de judecată în timp util, către organele de reprezentare ale avocaților.

Dorim să atragem atenția asupra inconsecvenței aplicării generale a deciziilor adoptate de către complete de judecată ce compun aceleași instanțe, sens în care nu există o predictibilitate a desfășurării ședinței de judecată pentru avocați și justițiabili deopotrivă.

Această chestiune este de natură a afecta în mod evident întreaga activitate a avocaților, cu atât mai mult cu cât sunt situații în care părțile și reprezentanții lor convenționali se deplasează de pe raza altui județ.

Lipsa unui dialog direct cu barourile și inconsecvența în respectarea hotârârilor adoptate, sunt de natură să lipsească de conținut colaborarea dintre profesiile juridice, așa cum a fost ea conturată în articolul 5 din ”ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii în special avocdați”

Baroul Alba subliniază că pe lângă deserviciile imediate resimțite de avocați și justițiabili, o astfel de defectuasă de comunicare este de natură să afecteze pe termen lung imaginea în ansamblu a sistemului judiciar dinc care facem parte cu toții.

Este important să înțelegem că întregul corp profesional al avocaților poate fi un partener al demersurilor colegilor magistrați, în senul respectării Legii și a Statului de Drept, însă parteneriatul se poate derula în condițiile în care există un respect reciproc manifestat între membrii celor două organisme juridice”, au precizat avocații Baroului Alba într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax