Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Avocații pot fi profesori pentru liceeni și elevii de gimnaziu. Modificarea legislației, aprobată în Parlament

Publicat

avocat

Avocaţii vor putea desfăşura şi activităţi didactice și în învăţământul liceal şi gimnazial. Proiectul a fost adoptat joi de plenul Camerei Deputaţilor.

Au votat „pentru” 264 de deputaţi, 25 „împotrivă”, iar doi s-au abţinut.

Proiectul modifică Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi are ca obiect de reglementare lărgirea cadrului de activităţi compatibile cu exercitarea profesiei de avocat.

„Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă numai cu: calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene, activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior, activităţi didactice cu conţinut juridic în învăţământul liceal şi gimnazial, activităţi în domeniul cercetării ştiinţifice sau al creaţiei intelectuale, calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, practician în insolvenţă, responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal, expert în executarea contractelor cu finanţare europeană”, prevede proiectul.

Această iniţiativă legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax