Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Vicepreședintele PDL Mihai Baco și-a dat demisia din Consiliul Local Alba Iulia. „Au fost multe lucruri care m-au deranjat și au deranjat”

Publicat

Avocatul Mihai Baco a părăsit şedinţa de Consiliu Local de vineri, în aplauzele colegilor care rămân să ia deciziile importante ale municipiului. Mihai Baco a anunţat oficial, în faţa primarului Mircea Hava, a viceprimarului Paul Voicu şi a celorlalţi consilieri, plecarea sa din Consiliul Local, motivând că „am simţit că poziţia pe care o ocup nu mai este o prioritate pentru aspiraţiile mele. Au fost lucruri care m-au deranjat şi au deranjat”.

În discursul său oficial, acesta s-a ferit să lanseze acuzaţii, dimpotrivă, a apreciat activitatea consilierilor şi colaborarea cu aceştia. Adevăratele motive ce au stat la baza acestei decizii tranşante a avocatului au fost dezvăluite jurnaliştilor abia după părăsirea sălii de Consiliu: „Nu pot să accept că doar ce vine din partea partidului este bun şi corect”.

[media id=372 width=320 height=240]

Eu, din păcate nu mă mai regăsesc în comportamentul actual al partidului

„Perceptele mele despre politică nu sunt cele care merg acum. Mai e o chestiune pe care nu am spus-o şi de care trebuie să fie conştienţi şi ceilalţi colegi. Eu niciodată nu am fost şi nu voi fi o maşină de vot, nu am fost un tip docil. Nu am fost un yes man. Nu cred că din rea intenţie s-a încercat promovarea unor proiecte de hotărâre care erau la limita penalului. M-am opus şi am reuşit să le întorc, dar parcă m-am săturat să fiu tot timpul eu acela care face pasul împotrivă. Intenţionez să părăsesc şi Biroul Permanent Judeţean, în primă fază, iar despre partid deocamdată mai discutăm. O să-mi sau demisia la prima şedinţă de BPJ şi din funcţia de vicepreşedinte. Eu din păcate chiar nu mă mai regăsesc în comportamentul actual al partidului. Eu sunt un tip loial şi fair play şi atunci când mă ataşez de cineva chiar îl susţin. Faptul că Vasile Blaga a fost înfrânt la modul în care a fost înfrânt, pentru că dacă se mergea pe platformă era de departe câştigător, mi-a tras un mare semnal de alarmă, în sensul că în partidul ăsta dictează bunul plac şi nu neapărat dorinţa de bine”, a explicat Mihai Baco.

„Nu am făcut rabat pentru nimeni. Nu voi fi niciodată de partea hoţilor”

Acesta a ţinut să sublinieze că el, dar şi restul consilierilor nu ar trebui să facă rabat pentru nimic şi nimeni, nici măcar pentru Biserică. Acesta a dat ca exemplu o situaţie conflictuală izbucnită între el şi părintele Buda, în urma unei decizii de consiliu local în care acesta a votat împotriva aprobării construirii Casei Parohiale în curtea Catedralei. A doua zi, după cum susţine Mihai Baco, a fost sunat de părinte care i-a cerut socoteală şi l-a ameninţat că va arunca blestem asupra consilierilor. Mihai Baco a explicat în şedinţa de vineri că nu va fi niciodată de partea hoţilor: „I-am spus părintelui că biserica ar trebui să mai facă ceva şi pentru oameni”.

[media id=371 width=320 height=240]Mihai Baco a dezvăluit că intenţionează în cel mai scurt timp să îşi de-a demisia şi din Biroul Permanent Judeţean al PDL, dar că va rămâne momentan în continuare membru PDL, deşi de ceva timp este măcinat de întrebarea: „Suntem noi cei mai buni, chiar dacă toţi sunt împotrivă? Ne-am îndepărtat de toate categoriile sociale. PDL-ul nu mai are de partea lui nici învăţământul, apărarea, medicii sau pensionarii”.

Intenţiile avocatului de a renunţa la funcţia de consilier au fost manifestate în repetate rânduri, iar primul moment în care acesta a dorit să îşi anunţe demisia a fost chiar înainte de alegerile pentru preşedinte din PDL: „Cel care m-a întors înapoi a fost Vasile Blaga, era singurul care aş fi dorit să conducă partidul. Din păcate, nu a fost aşa”. Mihai Baco a declarat jurnaliştilor că, în opinia sa, la alegerile din 2012 Partidul Democrat Liberal nu va mai avea majoritatea pe care o are acum, deşi, din păcate, nici în rândurile Opoziţiei situaţia nu este mai fericită pentru cetăţeni. Fostul consilier nu intenţionează să treacă la alt partid, dar a precizat că, despre calitatea sa de membru al PDL „va mai discuta”.

Reacţii

Vicepreşedintele PNL Alba, Călin Potor a salutat gestul avocatului Mihai Baco, dar şi-a manifestat părerea de rău pentru faptul că „a părăsit Consiliul singurul care mai cunoştea administraţie”. Potor a precizat că „Baco a întors foarte multe hotărâri de consiliu care erau ilegale, era un filtru, iar din acest punct de vedere îmi pare rău că pleacă. Este un gest de bărbăţie al unui om care şi-a dat seama că lucrurile merg prost şi că din păcate vocea lui contează prea puţin”.

Contactat telefonic, democrat-liberalul Alexandru Pereş ne-a declarat că este plecat în străinătate şi că nu a reuşit să vorbească încă cu Mihai Baco, pentru a se lămuri: „Cel mai probabil acesta vrea să lase locul unor oameni mai tineri, iar la fel de probabil este că are o funcţie în care politicul îi poate afecta activităţile”.

Consilierii locali urmează să se decidă în privinţa celui care îi va lua locul în Consiliul Local. Următorii de pe listă ar fi trebuit să fie Marius Ceteraş sau avocatul Marius Costinaş, dar aceştia au refuzat privilegiul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    sâmbătă, 25.06.2011 at 09:40

    CRED CA A PROCEDAT CORECT, A SPUS UNELE LUCRURI STIUTE DE NOI, DAR CENZURATE, ASCUNSE DE PUTERE, SI UNI ZIARISTI FOARTE SUBIECTIVI.ASTA E ROMANIA ADEVARATA ZUGRAVIT CORECT DE DOMNULBACO LA SCARA MARE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax