Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avocatul Mihai Baco se întoarce în viaţa politică, după schimbările de la conducerea centrală a PDL

Publicat

Avocatul Mihai Baco a declarat pentru Alba24.ro că intenţionează să se întoarcă în viaţa politică, odată cu instalarea noii conduceri a PDL la nivel central, reprezentată prin Vasile Blaga. După ce, în iunie 2011, acesta şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PDL Alba, dar şi din cea de consilier local la Alba Iulia, Mihai Baco susţine că este momentul să se implice din nou din punct de vedere politic, la sugestia conducerii BPJ a partidului.

Mihai Baco se declară îngrijorat de „încercarea de distrugere a opoziţiei”, cu referire la PDL.  „Rivalităţile politice nu trebuie rezolvate prin dosare penale, am crezut că se va pune capăt modului de a se face politică prin acest mod (n.r. – prin deschiderea unor dosare). Prin subordonarea tuturor instituţiilor statului la ordin politic, se poate realiza foarte uşor distrugerea opoziţiei. Este vremea să fie deschis dialogul şi cu alte forţe politice, de centru şi dreapta, pentru limpezirea orientării de ideologii, având în vedere că nu se potriveşte o colaborare între dreapta şi stânga”, a declarat Mihai Baco.

Referindu-se la contextul politic general, acesta susţine că „nu se mai ţine cont de nici o instituţie a statului, nu poţi ignora decizii ale Curţii Constituţionale, nu poţi desfiinţa comisii, pentru a face loc jocurilor murdare. Nu am fost adept al lui Emil Boc în politica partidului, s-au făcut multe greşeli, însă ne găsim într-o postură în care sper să se oprească această tendinţă”.

Mihai Baco şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PDL Alba, la mijlocul anului trecut, când a părăsit şi funcţia de consilier local de la Alba Iulia, precizând că nu era „o maşină de vot” şi că nu se mai regăsea în comportamentul partidului.

„Am plecat din conducerea partidului când era la putere şi era asaltat de tot felul de personaje, acum mă întorc când e la greu. Alţii aleg alt drum şi preferă să nu mai sprijine partidul în aceste momente”, a conchis Mihai Baco.

Acesta a mai spus că se gândeşte şi la o eventuală funcţie de parlamentar, în contextul alegerilor din toamnă, însă va discuta aceste aspecte în interiorul partidului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax