Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocatul Poporului cere ANULAREA amenzilor date în timpul stării de urgență, pentru a nu sufoca instanțele de judecată

Publicat

Avocatul Poporului cere Guvernului Orban să anuleze amenzile date în starea de urgenţă. Avocatul Poporului a declarat miercuri că Guvernul Ludovic Orban ar putea să anuleze prin OUG toate amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă, după declararea acestora de către CCR ca fiind neconstituționale.

„Ar fi înţelept din partea Guvernului, în funcţie de hotărârea CCR, să vină cu o OUG prin care să anuleze aceste amenzi, că îi spune amnistie sau altfel, în aşa fel încât să se aplice tuturor. Vorbim de lume necăjită care dintr-odată s-a trezit cu amenzi uriaşe”, a spus Renate Weber.

Ea a precizat că amenzile primite nu sunt anulate prin decizia Curţii Constituţionale, iar o eventuală ordonanţă de urgenţă trebuie dată pentru evitarea supra-încărcării instanţelor de judecată.

„Urmează să vedem ce spune decizia Curţii Constituţionale, dar sfatul nostru a fost timpul ca oamenii care se consideră neîndreptăţiţi să conteste în instanţă aceste amenzi, însă am înţeles că există un număr uriaş – Asociaţia Grefierilor spunea că ar fi vorba deja de 100.000 de plângeri, ceea ce un număr uriaş, iar asta ar însemna o sufocare a instanţelor”, a mai spus Weber.

Sursă: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. C

    miercuri, 06.05.2020 at 23:31

    Cine ne mai protejează pe noi care am fost corecți.curtea constituțională.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax