Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avocatul Poporului verifică toate centrele de reţinere şi arestare preventivă din ţară, în raport cu respectarea drepturilor omului

Publicat

inchisoare

inchisoareAvocatul Poporului va verifica toate centrele de reținere și arestare preventivă din țară, pentru a vedea dacă sunt respectate drepturile omului. Se extinde astfel ancheta demarată în penitenciare.

Raportul întocmit în urma acestor acţiuni va fi înaintat Parlamentului și Guvernului.

„Verificările în aceste centre se fac după ce, în prealabil, în data de 27 ianuarie 2015, a fost declanșată o anchetă în toate penitenciarele din România, ale cărei rezultate se află în analiza specialiștilor instituției. În cadrul anchetei, vor fi verificate condițiile de detenție din toate centrele de reținere și arestare preventivă, în raport cu respectarea drepturilor omului”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

După finalizarea acestor acțiuni de verificare, va fi întocmit un Raport special al Avocatului Poporului cu privire la situația din penitenciare și centrele de reținere și arestare preventivă, raport ce va fi înaintat Parlamentului și Guvernului.

Prin acest raport vor fi propuse și soluții legislative sau de altă natură în vederea îmbunătățirii sistemului prin care se realizează privarea de libertate a persoanelor în baza unei decizii a unei autorități.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax