Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocatul Radu Chebuţiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Procurorii DNA au înaintat dosarul spre judecare Curţii de Apel Alba Iulia

Publicat

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Radu Flaviu Chebuţiu, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2012, inculpatul Radu Flaviu Chebuțiu, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, care a pretins și primit de la un denunțător sumele de 6.000 lei și 1.100 euro în scopul de a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba și Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, pentru a obține un rezultat al analizei toxicologice a alcoolemiei favorabil denunțătorului. Acest document medico – legal îi era necesar denunțătorului pentru a nu fi trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparținând inculpatului Radu Flaviu Chebuțiu.
La data de 12 septembrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu Flaviu Chebuțiu pe un termen de 29 de zile.

La data de 17 septembrie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus cercetarea în stare de libertate a inculpatului Radu Flaviu Chebuțiu și luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.
Dosarul a fost înaintat spre judecare Curții de Apel Alba Iulia.

 

Vă reamintim precizările Curții de Apel Alba Iulia, din 12 septembrie:

„Astăzi, 12.09.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpatului C.R.F., din Aiud, de profesie avocat, membru al Baroului Hunedoara, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Inculpatul C.R.F. este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client pentru a interveni pe lângă medicii legişti în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate”.

Chebuțiu nu se află pentru prima dată în vizorul oamenilor legii. În 2001, acesta a mai fost cercetat alături de alte persoane pentru operațiuni cu droguri de risc și consum de canabis.

În 2 octombrie 2001, ora 18.00, pe raza localităţii Simeria Veche, Hunedoara, a fost identificat în trafic autoturismul marca Opel Kadet, înmatriculat în Germania cu nr. NM-HG 23, condus de Henteş Elvis – Daniel, care avea în portbagaj două plante de canabis. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că, la data de 1 octombrie 2001, Radu  Flaviu Chebuțiu (pe atunci student la drept în cadrul Universității „1 Decembrie”),  Lucian Avrămescu  şi Cristian Mihai Sârbu au identificat o cultură de canabis, situată între două parcele de teren, cultivate cu porumb, în apropierea municipiului Blaj – Alba, după care, la data de 2 octombrie 2001, împreună cu al patrulea învinuit, s-au deplasat la cultură, de unde au recoltat mai multe fragmente vegetale.

Drogurile ar fi fost ulterior uscate și prelucrate la locuința lui Chebuțiu din Alba Iulia unde, cu ocazia perchezițiilor, oamenii legii au descoperit 24 de kilograme de cânepă indiană, în toate stadiile de vegetație care era prelucrată și consumată sub formă de țigări. Radu Chebuțiu, atunci în vârstă de 21 de ani, dar și ceilalți tineri au cercetați în stare de libertate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax