Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocatura clandestină, un fenomen din ce în ce mai real şi la Baroul Alba. Plângeri penale, pentru trei persoane care practicau ilegal această meserie

Publicat

Conducerea Baroului de Avocaţi Alba a organizat, miercuri, prima conferinţă de presă în noua formulă. Decanul Ioan Rus şi prodecanul Armand Boer au vorbit în faţa jurnaliştilor despre planurile de organizare a organizaţiei, redobândirea imaginii impecabile de care se bucurau în urmă cu 20 de ani avocaţii, dar şi despre o problemă de la nivelul barourilor din ţară: avocatura clandestină.

Potrivit decanului Ioan Rus, alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Baroului Alba s-au desfăşurat corect, iar faptul că avocaţii au avut posibilitatea de a asista la vot a înlăturat orice dubiu vizavi de acest subiect. Acesta  a explicat că atribuţiile în carul instituţiilor sunt structurate şi repartizate pe 11 componente, respectiv: administraţia internă şi externă, prin decan şi prodecan, pregătirea avocaţilor stagiari (de care se vor ocupa Alexandra Culcea, Victor Bleahu şi Olga Jidveian), pregătirea avocaţilor definitivi (Armand Boer, Marius Costinaş), relaţia între membrii Baroului (se ocupă Alexandra Culcea, Doina Baco, Maria Popa), serviciul de asistenţă judiciară (se ocupă Ioan Rus, Olga Jidveian, Victor Bleahu, Maria Popa), avocatura clandestină (Doina Scutea, Liliana Jurj, Olga Jidveian, Maria Popa), disciplină (Alexandra Culcea, Doina Baco), finanţe (Ioan Rus, Doina Scutea, Marius Costinaş, Olga Jidveian), Casa de Asigurări a Avocaţilor (Armand Boer, Marius Costinaş, Liliana Jurj, Olga Jidveian), dotarea bibliotecii Baroului (Armand Boer, Marius Costinaş, Adnana Călugăr, Victor Bleahu).

Ioan Rus a adus în discuţie şi problema avocaturii clandestine, un fenomen care începe să afecteze şi activitatea Baroului Alba: „Ne confruntăm cu avocatura clandestină, este o problemă la nivelul ţării. Ştiţi că a fost vorba de un Barou aşa-zis constituţional, s-au asociat jurişti să facă un alt Barou decât cel pe care îl prevede Legea 51, dar mai există şi avocaţi care obţin procuri de la justiţiabili şi se duce cu procura în instanţă şi îi apără. Iau bani la negru, pentru că nu pot să  depună chitanţă de la dosar. Este o problemă pe care noi o avem în vedere.

Potrivit avocatei Doina Scutea, până în prezent, la nivelul judeţului Alba au fost identificate 3 persoane care practică avocatura clandestină şi care nu fac parte din Baroul Alba: „Am avut trei persoane pe care le-am identificat şi cărora le-am formulat plângeri penale, dar din păcate soluţia a fost de neîncepere a urmăririi penale, cu toate că, cel puţin la Bucureşti şi la Cluj, soluţiile în astfel de situaţii sunt diferite. Avantajul formulării unor astfel de plângeri au cam încetat să activeze pe raza judeţului. Din câte am înţeles, din nou, o altă persoană la Aiud încearcă să se activeze. Pe raza Baroului Alba fenomenul nu este încă atât de agresiv, dar asta nu înseamnă că într-o lună, două nu putem să ne aşteptăm la aşa ceva, pentru că sunt foarte multe persoane cu domiciliul pe raza judeţului Alba înscrise în Baroul paralel din Mureş”.

Prodecanul Armand Boer a completat că „acum fenomenul nu este atât de real la noi, dată fiind modificarea legislaţiei, respectiv a Legii 51/1995, care obligă instanţele de judecată să verifice dacă persoana care pune concluzii are calitatea de avocat în acest Barou”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. gusti

    miercuri, 08.02.2012 at 15:11

    romani nu fiti „prosti”, cade-ti la buna inteleger si nu va mai lasa-ti jecmaniti de avocati ,in buna colaborare cu magistratii…suntem multi,dar nu prosti…sta-ti stramb si judecati drept …nu cum face justitia …sta drept si judeca stramb !!!!

  2. dana

    joi, 09.02.2012 at 19:46

    domnule gusti (cu „g” mic), mai bine ai invata sa scrii, pentru inceput, stai cam prost cu gramatica. despartirile cu cratima(cade-ti, sta-ti) se invata undeva prin scoala generala, se pare ca nu prea ai trecut de acest nivel, asa ca nu ma chinui sa-ti explic activitatea avocatilor sau a magistratilor

  3. Ioana

    joi, 01.03.2012 at 13:15

    Armand Boer, un avocat care **** procese. De ce nu conteaza niciodata competenta si moralitatea in alegerea persoanelor la asemenea nivel? Daca o sa se ocupe de pregatirea si perfectionarea avocatilor imi imaginez ce ne asteapta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax