Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocatura clandestină, un fenomen din ce în ce mai real şi la Baroul Alba. Plângeri penale, pentru trei persoane care practicau ilegal această meserie


Publicat

Conducerea Baroului de Avocaţi Alba a organizat, miercuri, prima conferinţă de presă în noua formulă. Decanul Ioan Rus şi prodecanul Armand Boer au vorbit în faţa jurnaliştilor despre planurile de organizare a organizaţiei, redobândirea imaginii impecabile de care se bucurau în urmă cu 20 de ani avocaţii, dar şi despre o problemă de la nivelul barourilor din ţară: avocatura clandestină.

Potrivit decanului Ioan Rus, alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Baroului Alba s-au desfăşurat corect, iar faptul că avocaţii au avut posibilitatea de a asista la vot a înlăturat orice dubiu vizavi de acest subiect. Acesta  a explicat că atribuţiile în carul instituţiilor sunt structurate şi repartizate pe 11 componente, respectiv: administraţia internă şi externă, prin decan şi prodecan, pregătirea avocaţilor stagiari (de care se vor ocupa Alexandra Culcea, Victor Bleahu şi Olga Jidveian), pregătirea avocaţilor definitivi (Armand Boer, Marius Costinaş), relaţia între membrii Baroului (se ocupă Alexandra Culcea, Doina Baco, Maria Popa), serviciul de asistenţă judiciară (se ocupă Ioan Rus, Olga Jidveian, Victor Bleahu, Maria Popa), avocatura clandestină (Doina Scutea, Liliana Jurj, Olga Jidveian, Maria Popa), disciplină (Alexandra Culcea, Doina Baco), finanţe (Ioan Rus, Doina Scutea, Marius Costinaş, Olga Jidveian), Casa de Asigurări a Avocaţilor (Armand Boer, Marius Costinaş, Liliana Jurj, Olga Jidveian), dotarea bibliotecii Baroului (Armand Boer, Marius Costinaş, Adnana Călugăr, Victor Bleahu).

Ioan Rus a adus în discuţie şi problema avocaturii clandestine, un fenomen care începe să afecteze şi activitatea Baroului Alba: „Ne confruntăm cu avocatura clandestină, este o problemă la nivelul ţării. Ştiţi că a fost vorba de un Barou aşa-zis constituţional, s-au asociat jurişti să facă un alt Barou decât cel pe care îl prevede Legea 51, dar mai există şi avocaţi care obţin procuri de la justiţiabili şi se duce cu procura în instanţă şi îi apără. Iau bani la negru, pentru că nu pot să  depună chitanţă de la dosar. Este o problemă pe care noi o avem în vedere.

Potrivit avocatei Doina Scutea, până în prezent, la nivelul judeţului Alba au fost identificate 3 persoane care practică avocatura clandestină şi care nu fac parte din Baroul Alba: „Am avut trei persoane pe care le-am identificat şi cărora le-am formulat plângeri penale, dar din păcate soluţia a fost de neîncepere a urmăririi penale, cu toate că, cel puţin la Bucureşti şi la Cluj, soluţiile în astfel de situaţii sunt diferite. Avantajul formulării unor astfel de plângeri au cam încetat să activeze pe raza judeţului. Din câte am înţeles, din nou, o altă persoană la Aiud încearcă să se activeze. Pe raza Baroului Alba fenomenul nu este încă atât de agresiv, dar asta nu înseamnă că într-o lună, două nu putem să ne aşteptăm la aşa ceva, pentru că sunt foarte multe persoane cu domiciliul pe raza judeţului Alba înscrise în Baroul paralel din Mureş”.

Prodecanul Armand Boer a completat că „acum fenomenul nu este atât de real la noi, dată fiind modificarea legislaţiei, respectiv a Legii 51/1995, care obligă instanţele de judecată să verifice dacă persoana care pune concluzii are calitatea de avocat în acest Barou”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. gusti

  miercuri, 08.02.2012 at 15:11

  romani nu fiti „prosti”, cade-ti la buna inteleger si nu va mai lasa-ti jecmaniti de avocati ,in buna colaborare cu magistratii…suntem multi,dar nu prosti…sta-ti stramb si judecati drept …nu cum face justitia …sta drept si judeca stramb !!!!

 2. dana

  joi, 09.02.2012 at 19:46

  domnule gusti (cu „g” mic), mai bine ai invata sa scrii, pentru inceput, stai cam prost cu gramatica. despartirile cu cratima(cade-ti, sta-ti) se invata undeva prin scoala generala, se pare ca nu prea ai trecut de acest nivel, asa ca nu ma chinui sa-ti explic activitatea avocatilor sau a magistratilor

 3. Ioana

  joi, 01.03.2012 at 13:15

  Armand Boer, un avocat care **** procese. De ce nu conteaza niciodata competenta si moralitatea in alegerea persoanelor la asemenea nivel? Daca o sa se ocupe de pregatirea si perfectionarea avocatilor imi imaginez ce ne asteapta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Partidul la care s-a angajat Ponta, înglodat în datorii. Banii de la buget, alocați către Pro România, merg direct la executor

Publicat

ponta

Pro România nu va mai beneficia de subvenția lunară de la stat, din cauza datoriilor pe care partidul le are. Autoritatea Electorală Permanentă trimite toți banii către un executor, nu la partid.

Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, Pro România nu mai poate face nici o cheltuială din banii primiți de la bugetul de stat.

În acest an, Pro România a beneficiat de o subvenție de peste 3.2 milioane de lei. Partidul are însă datorii, astfel că Autoritatea Electorală Permanentă a fost informată că trebuie să vireze suma către un executor.

Citește și: Corporația politică prosperă în România. Sumele incredibile primite de partidele politice, în luna septembrie, de la buget

„Este fără precedent. Este pentru prima dată când un partid pierde toată subvenția acordată într-o lună. Este vorba de executări silite”, au declarat surse din AEP.

Potrivit informațiilor obținute de Europa Liberă, Pro România ar putea avea din nou acces la banii publici începând cu luna februarie 2022, dacă nu apar alte executări silite.

Potrivit Europei libere, Pro România încearcă să deblocheze sumele pe care ar fi trebuit să le încaseze de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Printre cei care apăreau că încasează salariu de la Pro România, până în luna august, se numără chiar președintele partidului Victor Ponta.

Citește și: Victor Ponta s-a angajat la partidul pe care îl conduce și își dă salariu de 5.000 de euro. Și șeful UDMR s-a angajat la partid

Victor Ponta s-a angajat la propriul partid în poziția de consilier juridic. Câștigă lunar câteva mii de euro din banii publici primiți ca subvenție.

Câți bani lua Ponta și apropiații săi

Europa Liberă a publicat un articol pe acest subiect, după ce a consultat un document al Autorității Electorale Permanente din care reiese că Victor Ponta, președintele Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridic.

Președintele Pro România și-a răsplătit cu salarii de mii de euro foști și actuali colaboratori, printre care și Geanina Pușcașu.

Salariul brut pe care îl primește Ponta în această calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro). Victor Ponta apare că lucrează opt ore în fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei.

Pe lista angajaților Pro România se regăsește și Geanina Pușcașu, fosta consilieră a premierului Ponta. Ea este încadrată drept consultant în management, iar salariul lunar brut este 21.000 de lei (peste 4.000 de euro).

Cel mai mare salariu din banii publici îl încasează secretarul general al Pro România, Alin Văcaru.

Potrivit documentului consultat de Europa Liberă, secretarul general primește un salariu brut lunar de peste 45.000 de lei (9.000 de euro). Un salariu de peste 44.000 de lei este trecut și în dreptul lui Adrian Botilcă, informatician la Pro România.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

PSD vrea să adune companiile energetice de stat într-una singură. MEGA-MIX energetic cu gaze, cărbune, energie verde și nucleară

Publicat

sursa foto: pixabay.com

Liderul PSD Marcel Ciolacu a emis duminică ideea unei companii energetice naționale, care să producă energie dintr-un mix de surse și care să poată asigura într-un interval de 3 – 5 ani independența energetică a României.

Ciolacu spune că traversăm o criză mondială a energiei, care a fost gestionată mai prost în România. „Cred că e momentul, cu o asemenea forță politică, să creăm o companie serioasă, care să producă și verde și nuclear și pe cărbuni și gaze, o companie națională astfel încât în trei, maxim cinci ani România să fie independentă energetic”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că la ședința de luni a coaliției sunt doi invitați, ministrul Energiei, care să lămurească situația stocurilor, precum și ministrul Finanțelor.

Ciolacu spune că mixul de energie verde și producție pe cărbune este o abordarea corectă, sugerată de specialiști.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Astăzi se deschide patinoarul din Aiud. Acces fără certificat verde, însă cu masca obligatorie. PROGRAM și TARIFE

Publicat

Patinoarul din municipiul Aiud se deschide luni, 6 decembrie. Potrivit reprezentanților Primăriei, funcționarea patinoarului amplasat în Piața Dr. Constantin Hagea se va face în condițiile impuse de situația epidemiologică.

Astfel, este permis accesul a maximum 75 de persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie. Pentru accesul pe patinoar nu este necesară prezentarea certificatului verde.

Patinoarul va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis.

De asemenea, în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Accesul se face pe bază de bilet de intrare.

 • Taxă intrare – 5 lei / persoană
 • Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

foto: Arhivă, Primăria Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Un şofer i-a cerut lui Moş Nicolae permisul suspendat: ”Să știți că mi-am făcut și ghetele”. Ce răspuns a primit de la polițiști

Publicat

Un șofer i-a cerut lui Moș Nicolae să îi aducă în dar permisul luat de polițiști pentru 90 de zile. Răspunsul Ministerului Afacerilor Interne a devenit viral: „Cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște”.

MAI publlică o întrebare primită pe Facebook: „- Eu am permisul suspendat 3 luni. Că tot vine Moș Nicolae, dorința mea este să mi-l aducă. Îmi puteți confirma dacă mi-l aduce? Să știți că mi-am făcut și ghetele!”.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

Răspunsul MAI publicat duminică seara a devenit viral: „Confirmăm că astă seară vine Moș Nicolae. Confirmăm că dorința dumneavoastră a fost auzită. Confirmăm că ea va fi și îndeplinită… cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște! Mulțumim pe această cale Moșului, care a înțeles că trebuie să vă dea un timp de 90 de zile să conștientizați că puteți pune în pericol atât viața dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic”.

Polițiștii au și un sfat pentru cei care mai au astfel de dorințe: „Cei care au astfel de dorințe de la Moș Nicolae și și-au făcut și ghetele, sunt rugați să doarmă încălțați. Cu siguranță Moșul nu va putea onora așa ceva”.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate