Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avram Iancu, declarat martir și erou al națiunii române, în urma unui proiect de lege inițiat de senatorul PNL Teodor Atanasiu

Publicat

Avram Iancu a fost declarat erou și martir al națiunii române, în urma unui proiect de lege inițiat de liberalii Teodor Atanasiu și Crin Antonescu. Senatorii nu au fost de acord cu membrii comisiei de fond și au votat împotriva avizului, dar nu și împotriva proiectului, astfel că proiectul a devenit lege. 

La iniţiativa a doi politicieni liberali, pe masa senatorilor a fost prezentat un proiect de lege în baza căruia Avram Iancu să fie numit oficial „Martir şi erou al naţiunii Române”. Deşi pentru a fi pus în aplicare, acest proiect nu impunea alocarea de fonduri, reprezentanţii Comisiei de Cultură, care marți au reprezentat Comisia de Fond (cea care ia decizia finală – n.r.), a dat aviz nefavorabil proiectului, ceea ce a condus la o dispută. Conform senatorului PNL Teodor Atanasiu, liderul Comisiei de Cultură a motivat decizia spunând că, dacă ar fi dat aviz favorabil, „s-ar crea un precedent și or să mi vină și alții cu Tudor Vladimirescu, cu Nicolae Bălcescu sau cu alții, să-i facem eroi martiri”.

Cu toate acestea, unul dintre inițiatorii proiectului, senatorul Teodor Atanasiu, a insistat, declarând că „dacă sunt atâția parlamentari PSD care sunt eroi ai revoluției din 1989 și nu plătesc taxe și impozite statului român, au primit terenuri să-și construiască casă și nu plătesc mijloacele de transport în comun, de ce ar fi Avram Iancu – care nu bagă mâna în buznarul contribuabililor – mai prejos decât acești parlamentari?”

Senatorii nu au fost de acord cu membrii comisiei și au votat împotriva avizului și nu împotriva proiectului, astfel că proiectul a devenit lege, iar Crăişorul Munţilor, „Martir şi erou al naţiunii Române”.

„Chiar dacă nu vom avea prima intabulare gratuită, măcar avem o consolare simbolică, că cel mai reprezentativ luptător pentru drepturile românilor din Transilvania, care a reușit să desființeze iobăgia, a fost numit erou și martir al naţiunii române”, precizat senatorul PNL Teodor Atanasiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax