Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BAC 2013: Peste 30% din candidaţii din Alba sunt „experimentaţi” la proba pe calculator. Marți începe evaluarea competențelor lingvistice

Publicat

Vineri a fost ultima zi în care candidații la examenul de bacalaureat au susținut evaluarea competențelor digitale. Potrivit rezultatelor obţinute de 2.324 de elevi din Alba, ale căror lucrări au fost centralizate până vineri dimineaţa, mai bine de 30% au obţinut calificative de „experimentat”. Un număr de 11 candidați nu vor primi certificat de competență întrucât nu au obținut mai mult de 10 puncte.

Potrivit inspectorului școlar Dan Chercheș, vicepreședintele comisiei de Bacalaureat din Alba, pentru evaluarea competențelor digitale s-a reușit centralizarea lucrărilor pentru 2.324 de elevi. Dintre aceștia 788 (33,9%) au obținut calificativul „experimentat”, 607 (26,11%) „avansat”, 641 (27,58%) „mediu” și 277 (11,91%) „începător”. Un număr de 11 candidați nu obținut punctaj între 0 și 10 și nu vor primi certificat de competență. Aceștia nu au fost declarați respinși, ceea ce înseamnă că se vor putea prezenta în continuare la restul probelor.

Începând de marți, elevii vor intra din nou în săli pentru a susține proba de competență lingvistică. Pentru acest examen sunt așteptați 2.228 de candidaţi la limba engleză, 331 la limba franceză, 25 la limba germană și 10 la limba italiană.

Elevii vor susține marți examenul audio și scris, iar de miercuri până vineri vor avea probele orale.

În data de 1 iulie va începe examenul scris la limba și literatura română, urmând ca în data de 2 iulie să fie examinați la proba scrisă de limbă maternă.

Proba obligatorie de profil va avea loc în data de 3 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării se va desfășura în data de 5 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în data de 8 iulie, iar rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor în data de 11 iulie.

Citește și BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE şi calendarul probelor din acest an. Detalii despre examen

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jhony

    vineri, 21.06.2013 at 19:33

    defapt e luna iulie la probele scrise si afisarea rezultatelor..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax