Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

BAC 2014 în ALBA: REZULTATE FINALE la sesiunea a doua, după contestaţii. NOTELE, publicate pe EDU.ro

Publicat


Cei peste 200 de candidaţi la a doua sesiune de BAC 2014 în judeţul Alba care nu au fost mulţumiţi de rezultatele la examen şi au depus contestaţii află notele finale. Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro noile note şi medii după recorectarea lucrărilor.

Vezi NOTELE FINALE din ALBA în ordinea alfabetică a candidaţilor.

Vezi REZULTATE FINALE după MEDIE.

Vezi REZULTATE pe LICEELE din ALBA.

În judeţul Alba, un număr de 242 de absolvenți au depus contestații în urma probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă.

Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la Limba şi literatura română, 98, din care 77 au fost depuse de candidaţi absolvenţi de profil real şi 21 de la profil uman. Urmează Biologia, cu 64 de contestaţii, Matematica (47 de contestaţii, majoritatea la profil tehnologic), Geografie (14), Anatomie (5), Istorie (5), Fizică (2), Chimie Anorganică (2), Logică (2), Sociologie (2), Limba maghiară (1).

La nivel naţional, ponderea candidaţilor care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2014 a crescut la 23,78%, de la 22,27%, după contestaţii, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Rata finală de promovare este cu 2,28% mai mare decât cea din sesiunea similară din 2013.

Potrivit MEN, dintre cei 52.399 de candidaţi care s-au prezentat la examen, 12.458 au promovat. Din totalul celor respinşi, 248 reprezintă absolvenţi eliminaţi pentru fraudă, iar 9.127 sunt absolvenţi cu medii pe segementul 5,00 – 5,99.

Cele mai multe medii, 10.812, au fost înregistrate pe segmentul 6,00 – 6,99, condiţia de promovare fiind obţinerea unei medii de minimum 6.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, înainte de contestaţii, nu au fost înregistrate medii de 10 sau 9, dar sunt trei medii între 9 şi 9, 17 între 7 şi 8 şi 183 între 6 şi 6,99. Cei cu medii mai mici nu au reuşit să promoveze examenul. La sesiunea din toamnă, au fost înscrişi 1005 de candidaţi, din care s-au prezentat la examene 843 şi 162 au absentat. Din aceştia, 203 au obţinut note şi medii de promovare a examenului, iar 634 au fost respinşi cu not sub 5, respectiv 132 cu medii sub 6.

Citeşte şi BAC 2014 în ALBA: Promovabilitate de 24,08% înainte de contestaţii. Cele mai multe medii sunt între 6 şi 7

Ca exemple de rată a promovabilităţii la licee din Alba, cel mai slab rezultat a fost înregistrat la liceul din Ciumbrud – 6,25% (promovabilitate), la popul opus fiind licee cum sunt Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş  50%, Liceul cu Profil Sportiv Alba Iulia – 53,85% sau Colegiul Economic Alba Iulia  – 40,74%.

Înainte de contestaţii, promovabilitatea la doua sesiune de Bacalaureat 2014 a fost de 24,08%, mai mare faţă de media pe ţară, de 22,7% şi faţă de cea din judeţ de anul trecut, în aceeaşi perioadă, de 23,17%.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014 în ALBA: TOPUL LICEELOR în sesiunea din toamnă după rezultatele obținute înainte de contestaţii

În această sesiune, şase candidaţi din judeţul Alba au fost eliminaţi din examen, după ce au încercat să copieze folosind telefonul mobil sau fiţuici. Cazurile de tentativă de fraudă au fost înregistrate la centrele din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Abrud. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni de Bac.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi maxime de 17 grade Celsius și câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, 18-24 noiembrie

Publicat

soare

Vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă, săptămâna viitoare. Se anunță temperaturi maxime de 17 grade Celsius, cu soare și nori, dar și câteva ploi. La munte, maximele vor fi de 8 grade la Oașa și 12 grade la Arieșeni. Va fi mai frig spre sfârșitul săptămânii, când pe timp de noapte vor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate