Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BAC 2014 în ALBA: CINCI candidaţi ELIMINAŢI din examen la ALBA IULIA, AIUD şi ABRUD. Au fost prinşi cu telefonul mobil şi fiţuici

Publicat

Încă patru candidaţi a fost eliminaţi din examen, la a doua sesiune din cadrul Bacalaureatului 2014 în judeţul Alba. De data aceasta, tentativa de fraudă a fost anunţată la centrul de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia şi la Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“ Abrud. Elevul de la Alba Iulia a fost surprins de profesorii supraveghetori în timp ce avea asupra sa telefonul mobil. Alţi trei candidaţi de la Abrud au avut fiţuici asupra lor, unul dintre ei fiind surprins la toaletă cu „metoda de copiere”. De asemenea, după ora 13.00, a mai fost sesizat un caz de tentativă de fraudă la examen a unui elev care a folosit telefon mobil cu sistem hands free, la centrul de examen de la Aiud.

Candidaţii nu mai pot participa la celelalte sesiuni de examen. Reamintim că un caz similar a fost semnalat la Sebeş, miercuri, la proba obligatorie a profilului.

Citeşte şi BAC 2014 în judeţul ALBA: SUBIECTE la proba la alegere a profilului. Eseu despre fazele meiozei, la Biologie. Recunoaştere pe hartă, la Geografie

Reamintim că, potrivit regulilor de examen, candidaţii care copiază sunt eliminaţi din examen şi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax