Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BAC în ALBA, sesiunea a doua. Trei elevi eliminaţi din examen. 80% dintre candidaţii înscrişi au fost prezenţi la proba la alegere a profilului

Publicat

elevi

Ultimul „hop” la bacalaureat, sesiunea a doua, a fost vineri, când elevii au susținut proba la alegere a profilului și specializării. Un număr de 635 de candidaţi din cei 673 înscrişi în Alba au intrat în sălile de examen. Cel mai așteptat moment va avea loc luni, 2 septembrie, când se vor afișa rezultatele.

Ultima probă la examenul de bacalaureat s-a desfășurat vineri. Peste 670 de candidați au fost așteptați să susțină proba la alegere a profilului și specializării. Pentru această ultimă probă s-au înscris la Biologie 412 elevi, la Geografie 184, 63 la Fizică şi 10 la Informatică. La Chimie organică sunt trei candidaţi, iar la Sociologie doar un elev va susţine proba.

UPDATE: Potrivit datelor transmise de inspectorul Dan Cherecheș prezența de la această probă a fost de 81%, adică din cei 673 de candidați care s-au înscris au fost prezenți 635. Nici de la acest examen nu au lipsit elevii care au încercat să fraudeze. Doi tineri din zona Cîmpeni au fost prinși cu handsfree și au fost eliminați din sală, iar unui candidat din Sebeș i-a fost descoperit telefonul în buzunar. Cei doi elevi de la Cîmpeni nu vor mai avea voie să susțină anul viitor examenul de bacalaureat.

Rezultatele finale se vor fi afișate în data de 2 septembrie, urmând ca în perioada 3-4 septembrie să se depună contestațiile până la ora 16.00, la centrele de examinare și nu la școlie de la care provin elevii. Rezultatele finale se vor afișa în 5 septembrie.

Reamintim că până vineri, au fost eliminați din sălile de examen alţi şapte candidați. Trei la Limba și Literatura Română, pentru că au fost prinși în timp ce încercau să copieze, iar patru la proba obligatorie de profil, pentru că le-a sunat telefonul în timpul examenului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax