Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BAC-ul ar putea avea două probe de limbă străină. Declarațiile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este foarte important ca, alături de competenţele digitale, să fie susţinute şi competenţele de comunicare în limbi străine, subliniind că își dorește o a doua probă de limbă străină la BAC.

“Deschiderea şcolii româneşti către plurilingivism este foarte puternică, dar sunt lucruri de făcut pentru ca această competenţă de comunicare în limbi străine să fie din ce în ce mai la îndemâna absolvenţilor de învăţământ preuniversitar pentru a se putea valoriza în dezvoltarea lor personală şi profesională”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, prezent la primul Forum franco-român al Educaţiei.

El a sugerat că și-ar dori ca până în 2027, absolvenții de liceu să poată da la BAC o probă și la o a doua limbă străină.

“Este foarte important, alături de competenţele digitale, să susţinem aceste competenţe de comunicare în limbi străine şi aceste lucru se va face exact în acest moment în care lucrăm la pachetul legislativ pentru operaţionalizarea Proiectului ‘România Educată’ şi vom vedea în ce măsură putem să introducem aceste competenţe pentru cea de-a doua limbă încă înainte de primul bacalaureat care ar putea să se organizeze începând cu anul 2027 dacă pachetul legislativ va intra în vigoare începând cu septembrie 2023”, a afirmat ministrul Educaţiei.

În România 2,2 milioane de elevi studiază limba engleză, 1,2 milioane de elevi învață limba franceză, iar aproape 200.000 de elevi, germana.

Sursă: Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    luni, 09.05.2022 at 14:04

    BAI ” Inteligentule ” ” Abramburic-ule DOI ” : TU CATE LIMBI STRAINE Cunosti ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. Gelu Stoian

    luni, 09.05.2022 at 14:07

    Daca NU Stii Cine A Fost Abramburica UNU : Este Vorba despre fosta Ministresa PSD a Educatiei, CARE a ELIMINAT Invatamantul PROFESIONAL din Romania, Ecaterina Andronescu, „MODUL”-ule de MiniSTRUT al Educatiei Campeanu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax