Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2012: Proba scrisă la limba şi literatura română. Trei candidaţi eliminați din examen, la Blaj şi Cîmpeni

Publicat

elevi

Cei care nu au promovat prima sesiunea a examenului de bacalaureat au ocazia să demonstreze că şi-au îmbunătăţit cunoştinţele. În data de 27 august au început probele scrise, luni fiind programat examenul la Limba şi literatura română.  Potrivit ISJ Alba, 1.563 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul din toamnă. Aceştia au la dispoziţie 8 centre de examinare. Proba de limba română a fost susţinută de 667 de elevi din Alba, iar două candidate, la Blaj şi Cîmpeni, au fost eliminate din examen.

Luni s-a  desfăşurat prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea a doua. Candidaţii au avut de rezolvat trei puncte. Prima parte a examenului la limba română a cuprins un text la prima vedere pe baza căruia elevii vor avea de rezolvat anumite cerinţe. În cea de-a doua parte a examenului, aceştia au avut de redactat un text argumentativ, o scrisoare sau o cerere, iar ultimul subiect s-a referit la una dintre operele studiate în anii de liceu.

UPDATE: Pentru examenul de luni, a fost extrasă variante de examen cu numărul trei.

Punctul I: poezia „De-or trece anii” de Mihai Eminescu; sinonime pentru cuvintele „a fermeca” şi „taina”; transcrierea a două cuvinte din text a căror formă reprezintă abatere de la normele actuale ale limbii literare;

Punctul II: text argumentativ despre munca eficientă pornind de la o afirmaţie făcută de marele poet Lucian Blaga: „Trebuie să existe o concordanţă între acţiuni şi planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da”.

Punctul III: realizarea unui eseu despre viziunea despre lume dintr-un roman studiat.

În Alba, s-au înscris pentru susţinerea probei scrise de limba română 824 de candidaţi, însă s-au prezentat doar 667, fiind înregistrat un procent de absenţi de 19%.

Două eleve au fost eliminate din examen, la centrele din Blaj şi Cîmpeni, pentru că au intrat cu telefoanele mobile în sală. Acestea au dreptul să se prezinte din nou la sesiunea de Bacalaureat din vara anului viitor. Un alt elev din Cîmpeni a fost prins cu hands free, a fost eliminat din examen şi nu mai poate să susţină Bacalaureatul timp de două sesiuni.

Pentru această sesiune au fost organizate în Alba 8 centre de examinare: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi  Colegiul Tehnic „ Alexandru Domşa” din Alba Iulia, Grupul Şcolar Industrial din Sebeş, Grupul Şcolar Forestier Câmpeni, Grupul Şcolar „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi Grupul Şcolar „Corneliu Medrea” Zlatna.

Calendarul pentru sesiunea de toamnă:
27 august: Proba scrisă la limba si literatura română
28 august: Proba scrisă la limba maternă
29 august: Proba obligatorie a profilului
31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării
2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    duminică, 26.08.2012 at 08:12

    In aiud centrul de examinare nu va fi cumva la scoala Titu Maiorescu, unde a fost in iulie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax