Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE BACALAUREAT 2017 în Alba: TREI candidaţi, eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului

Publicat

telefon mobil android În judeţul Alba au fost înregistrate primele cazuri de tentativă de fraudă la examenul de Bacalaureat 2017. La proba obligatorie a profilului de miercuri, 28 iunie, doi candidaţi au fost eliminaţi din sală. Unul a folosit căşti pentru a copia, iar celuilalt i-a sunat telefonul în timpul probei.

UPDATE: Încă un candidat a fost eliminat din examen, la centrul de la Abrud (Liceul „HCC” Abrud. A fost prins tot din cauza telefonului mobil.

În total, au fost trei cazuri de tentativă de fraudă la Bacalaureat, în judeţul Alba.

Celelalte două situaţii au fost înregistrate la centrele de examen de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, respectiv la cel din Cîmpeni, potrivit datelor comunicate de inspector şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş.
Vezi mai jos cum trebuiau rezolvate subiectele

 

La proba de miercuri au fost absenți 75 de elevi din cei 2.482 de înscriși.

Vezi şi BACALAUREAT 2017: SUBIECTE la Matematică şi Istorie. Cerinţele de la proba obligatorie a profilului. Peste 2.400 de candidaţi din Alba, la examen

Absolvenţii de liceu au susținut miercuri proba obligatorie a profilului, matematică și istorie. Dacă la testarea de la Limba și literatura română nu au existat eliminați, la proba de miercuri, doi candidați au fost scoși din sala de examen.

Unul dintre aceștia a încercat să copieze cu o cască și a fost prins de supraveghetori, iar celuilalt i-a sunat telefonul mobil, deși era interzisă intrarea în sală cu orice fel de aparatură.

Tot la proba de miercuri un elev a susținut proba la matematică de pe patul de spital. Proba scrisă la Română a dat-o la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, după care a fost internat la Spitalul Județean Alba cu o criză de apendice. Acesta a fost operat, motiv pentru care Inspectoratul Școlar Județean a cerut la Ministerul Educației întocmirea unei comisii. Condițiile de examen sunt aceleași ca și pentru restul elevilor, sala fiind supravegheată video și audio. Potrivit ISJ Alba, elevul va susține ultima probă la școală.

Reguli pentru examen

Candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Trebuie să le lase în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză, nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, în sala de examen nu pot avea asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu pot avea nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

Candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încalcarea regulilor menţionate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi le solicita să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

Apoi, candidaţii vor semna un proces-verbal cu aceste prevederi şi menţiunea că ştiu că nerespectarea regulilor menţionate are drept consecinţă măsurile amintite.

După încheierea probei scrise, înregistrările audio-video din sălile de examen se verifică prin sondaj. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

CALENDARUL examenului de bacalaureat naţional 2017

Sesiunea iunie-iulie 2017

22 – 26 mai 2017: Înscrierea candidatilor la prima sesiune de examen

26 mai 2017: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a

6 – 7 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna – proba A

8 – 9 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna – proba B

9, 12 – 13 iunie 2017: Evaluarea competentelor digitale – proba D

14 – 16 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala – proba C

26 iunie 2017: Limba si literatura româna – proba Ea) – proba scrisă

27 iunie 2017: Limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă

5 iulie 2017: Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

6 – 9 iulie 2017: Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2017: Afişarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax