Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă: Rezultatele finale vor fi afişate astăzi

Publicat

rezultate examen

Elevii care au contestat rezultatele obţinute la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat află astăzi dacă au primit notă mai mare. Ministerul Educaţiei Naționale va afişa miercuri notele finale.

Alba24 va prezenta rezultatele finale obținute la examenul de Bacalaureat, sesiunea a II-a, în județul Alba, după publicarea lor de Ministerul Educației.

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2017 se situează la 26%, superioară cu aproape 2% celei din sesiunea de toamnă a anului trecut (24,1%), anunţă Ministerul Educaţiei. În clasamentul naţional, judeţul Alba se află pe locul patru, din acest punct de vedere, după Covasna, Vaslui şi Iaşi.

Citește și Judeţul Alba, pe locul patru în clasamentul pe ţară, după rezultate BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua, înainte de contestaţii

Anul acesta, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2017 în judeţul Alba, cea mai mare medie a fost 8,78 şi a fost obţinută de o absolventă de la Colegiul Tehnic Aiud.

Citește și Modele de SUBIECTE pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat în 2018, publicate de MEN

Din datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, după sesiunea a doua a Bacalaureatului 2017, promovabilitatea în județul Alba a fost de 30,24%, mai mică faţă de anul trecut. Aproape trei sferturi dintre candidaţi nu au luat examenul de maturitate în sesiunea din toamnă.

Citește și BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua, în ALBA: Promovabilitate de 30,24% înainte de contestaţii, mai mică faţă cea de anul trecut

Vezi și REZULTATE BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua, în Alba: Notele, publicate de Ministerul Educaţiei. Contestaţii, până la ora 20.00

În țară, potrivit primelor rezultate făcute publice săptămâna trecută, doar un sfert dintre cei care au susţinut examenul a reuşit să ia notă de trecere. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţele Covasna, Vaslui şi Iaşi, iar cele mai slabe în Giurgiu, Ilfov şi Mehedinţi.

La cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a început în 21 august şi s-a încheiat în 31 august, din totalul celor 39.451 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 29.849 de candidaţi  – 19.197 din promoţia curentă şi 10.652 din promoţiile anterioare. De asemenea, au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 110 candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului, scrie News.ro.

Rata de promovare, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a fost de 26 la sută, superioară cu aproape două procente celei din sesiunea de toamnă a anului trecut (24,1%) şi nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

Procente de promovare peste 30% s-au înregistrat în judeţele Covasna (35,59%), Vaslui (32,17%), Iaşi (31,75%), Alba (30,24%), Sibiu (30,20%) şi Botoşani (30,15%).

Rata de reuşită în Capitală este de 23,09%. Judeţele în care această rată s-a situat sub 20% sunt Giurgiu (14,99%), Ilfov (16,42%), şi Mehedinţi (19,95%).

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5.

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Citește și SCHIMBĂRI la BACALAUREAT 2018: Probele orale pentru prima sesiune vor avea loc în februarie, iar examenele scrise încep în 25 iunie. Vezi CALENDARUL

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax