Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a II-a: Peste 700 de candidați din Alba vor susține examenul, în două centre din județ

Publicat


examen

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Din județul Alba sunt înscriși 739 de candidați, majoritatea din zonele Aiud – Ocna Mureș – Blaj. Prima probă este cea scrisă de Limba și literatura română.

Potrivit informațiilor transmise de inspector școlar general IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, la a doua sesiune de Bacalaureat 2019 sunt organizate două centre de examen:

– Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia (376 candidați înscriși din licee din Alba Iulia, Zlatna, Aiud, Ocna Mureș, Blaj și Ciumbrud – cu 2 subcomisii la : Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia/138 candidați și Liceul Tehnologic Aiud/238 candidați )

– Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia (363 candidați înscriși din Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Cîmpeni, Albac. Baia de Arieș, Abrud – cu subcomisii la Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia/78 candidați, Colegiula Național ”Lucian Blaga” Sebeș/123 candidați și Colegiul Național ”Avram Iancu” Cîmpeni / 162 candidați).

Vezi BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

În total, sunt așteptați să participe la examen 739 de candidați din județ, majoritatea (238) din zonele Aiud-Ocna Mureș-Blaj. Centrul de evaluare este la Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia.

La proba scrisă de Limba și literatura română sunt înscriși 349 de candidați, la cea de limba maternă 6, la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) 485 de candidați, iar la cea la alegere în funcție de profil și specializare, 397.

Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, cele scrise, să obțină cel puțin 5 la fiecare dintre acestea și cel puțin media 6 la probele scrise.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate