Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2021, sesiunea a doua: Miercuri, proba la alegere în funcție de profil și specializare. Modele de subiecte

Publicat

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021 continuă miercuri, 18 august, cu proba la alegere în funcție de profil și specializare. Primele rezultate vor fi cunoscute în 31 august.

Pentru a promova Bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate/recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.

Proba scrisă la alegere, în conformitate cu filiera, profilul și specializarea, se susține pentru una dintre disciplinele cuprinse în urmatoarele două grupe:

  • fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic și profilul resurse naturale și protectia mediului din filiera tehnologică și pentru profilul militar din filiera vocațională;
  • geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și, după caz, sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile și specializarile din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

Joi, 19 august va fi Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 23- 31 august 2021. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 31 august 2021 (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12-18.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2021.

MODELE de SUBIECTE, proba la alegere a profilului și specializării – BACALAUREAT 2021, sesiunea a doua:

Vezi MODELE de SUBIECTE pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele publicate de Ministerul Educației

ANATOMIE

SUBIECT Anatomie Bacalaureat 2021

BAREM Anatomie Bacalaureat 2021

BIOLOGIE

SUBIECT Biologie Bacalaureat 2021

BAREM Biologie Bacalaureat 2021

CHIMIE

SUBIECT Chimie anorganică Bacalaureat 2021

BAREM Chimie anorganică Bacalaureat 2021

SUBIECT Chimie organică Bacalaureat 2021

BAREM Chimie organică Bacalaureat 2021

FIZICĂ

SUBIECT Fizică/teoretic-vocațional Bacalaureat 2021

BAREM Fizică/teoretic-vocațional Bacalaureat 2021

SUBIECT Fizică/tehnologic Bacalaureat 2021

BAREM Fizică/tehnologic Bacalaureat 2021

GEOGRAFIE

SUBIECT Geografie Bacalaureat 2021

BAREM Geografie Bacalaureat 2021

INFORMATICĂ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax