Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2021: SUBIECTELE la Matematică și Istorie. Cerințele pentru absolvenții de liceu la a doua probă


Publicat

Absolvenții de liceu au continuat susținerea probelor la examenul de Bacalaureat cu testarea scrisă la Matematică sau Istorie. Este vorba despre proba scrisă obligatorie în funcție de profil și specializare.

Au avut maximum trei ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

SUBIECTE BACALAUREAT 2021:

MATEMATICĂ

Matematică – Mate-Info

Matematică – Științe ale Naturii

Matematică – Tehnologic

ISTORIE

La Istorie, candidații au avut de redactat un eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu (la subiectul III).

Miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00), cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi (luni, 5 iulie), în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educației/ISJ ALBA pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100/0800816258 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 28 iunie – 1 iulie, între orele 8:00 – 16:00.

Corectarea lucrărilor

Lucrările la probele scrise sunt corectate în centre zonale de evaluare.

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, acestea nu se transcriu pe lucrare și se procedează astfel:

– președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;

– după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;

– președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează.

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, nota finală se calculează similar celor precizate mai sus. În situația în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea se resecretizează și este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată cu respectarea prevederilor alineatelor de mai sus.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Calcularea mediei la Bacalaureat

Pentru fiecare candidat care a obtinut cel putin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculeaza media generala de bacalaureat ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la respectivele probe.

Nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru candidatii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminati de la o proba.

Media de promovare a examenului de Bacalaureat este de cel puțin 6 la probele scrise.

CALENDARUL examenului național de Bacalaureat 2021 – sesiunea iunie – iulie:

31 mai – 4 iunie 2021: înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

14 – 25 iunie 2021: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

6 – 9 iulie 2021: rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale

sursă foto: edupedu.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Bărbat de 76 de ani din comuna Sâncel, după gratii pentru tentativă de omor. Are de executat 3 ani şi 4 luni de închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna Sâncel, care a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor a ajuns după gratii, la Penitenciarul Aiud. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 iulie 2021, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, pe raza comunei Crăciunelu de Jos, au identificat și reținut un bărbat de 76 de ani, din comuna Sâncel, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Curtea de Apel Alba Iulia.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

A amenințat și tâlhărit un bărbat, într-o scară de bloc din Cugir. Tânăr de 18 ani, REȚINUT de polițiști

Publicat

Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr, ce este bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie. Acesta ar fi sustras bani, de la o persoană din oraş, folosindu-se de amenințări verbale, în timp ce se aflau în scara unui bloc.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 iulie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Oraşului Cugir au identificat un tânăr, de 18 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, la data de 15 şi 16 iulie 2021, în timp ce afla în scara unui bloc, din Cugir, ar fi urmărit un bărbat de 60 de ani, din oraş, şi i-ar fi sustras sumele de 20 şi 55 de lei, folosindu-se de amenințări, în vederea efectuării controlului corporal al victimei.

Tânărul a fost reţinut de polițiști, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 24 iulie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TOP LICEE 2021 în ALBA după repartizare computerizată. Ultimele medii de intrare, pe specializări

Publicat

Rezultatele după repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2021 în Alba arată că au fost 1.357 candidați admiși dintre cei 1.416 înscriși.

Au rămas nerepartizați 59 de elevi.

Doar 28 de locuri au rămas neocupate din cele 1.366 de locuri la licee. Acestea sunt la Colegiul National „Bethlen Gabor” Aiud (Matematică-Informatică/Limba Maghiară; 2 locuri), Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș (Matematică-Informatică, 7 locuri), Liceul German Sebeș (Ştiinţe ale Naturii / Limba Germană, 8 locuri; Filologie/ Limba Germană, 11 locuri), potrivit datelor publicate de Ministerul Educației.

Din seria curentă, au fost înscriși cu opțiuni 1.392 de elevi și admiși în prima etapă 1.338. Au rămas nerepartizați din seria curentă 54 de elevi (3,9%).

Ministerul Educației a publicat sâmbătă, rezultate repartizare computerizată pentru admitere la liceu 2021. Vezi AICI

Cea mai mare ultimă medie de intrare a fost 9,46, la Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia, specializarea Matematică-Informatică.

La polul opus, cea mai mică medie de admitere la liceu a fost 4,47 în acest an, la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni.

La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, ultima medie de intrare în acest an a fost  7,97. Cea mai mare medie de admitere este 9,98, al unei eleve care a terminat Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia.

TOP LICEE 2021 – după ultima medie de intrare, pe specializări (sursa Ministerul Educației):

Liceu / Specializare /Ultima medie de intrare 2021 / Ultima medie de intrare 2020/ Nr. locuri / Nr. locuri ocupate

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” ALBA IULIA – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 9.46 – 9.51 – 52 – 52

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” ALBA IULIA – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 9.42 – 9.5 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” ALBA IULIA – Ştiinţe Sociale – Umanist – Teoretică – 9.13 – 9.37 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” ALBA IULIA – Filologie – Limba engleză – Umanist – Teoretică – 9.01 – 9.24 – 26 – 26

LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 8.93 – 9 – 13 – 13

COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARȚIAN” ALBA IULIA – Economic – Servicii – Tehnologică – 8.91 – 8.88 – 24 – 24

COLEGIUL NAȚIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEȘ – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 8.62 – 9.14 – 52 – 52

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” ALBA IULIA – Filologie – Limba franceză – Umanist – Teoretică – 8.59 – 8.83 – 26 – 26

SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFÂNTUL SIMION ȘTEFAN” ALBA IULIA – Ştiinţe Sociale – Umanist – Teoretică – 8.31 – 8.85 – 13 – 13

LICEUL „HOREA, CLOȘCA și CRIȘAN” ABRUD – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 8.14 – 5.91 – 13 – 13

LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 8.12 – 8.3 – 13 – 13

COLEGIUL NAȚIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEȘ – Filologie – Limba engleză – Umanist – Teoretică – 7.94 – 8.44 – 26 – 26

COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARȚIAN” ALBA IULIA – Turism şi alimentaţie – Servicii – Tehnologică – 7.91 – 8.44 – 48 – 48

SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFÂNTUL SIMION ȘTEFAN” ALBA IULIA – Filologie – Umanist – Teoretică – 7.87 – 8.43 – 13 – 13

COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARȚIAN” ALBA IULIA – Comerţ – Servicii – Tehnologică – 7.79 – 8.28 – 24 – 24

COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – Estetica şi igiena corpului omenesc – Servicii – Tehnologică – 7.6 – 7.92 – 12 – 12

COLEGIUL NAȚIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD – Filologie – Umanist – Teoretică – 7.5 – 7.84 – 26 – 26

COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – Chimie industrială – Tehnic – Tehnologică – 7.49 – 7.83 – 12 – 12

COLEGIUL NAȚIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEȘ – Ştiinţe Sociale – Umanist – Teoretică – 7.48 – 8.38 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – Filologie – Limba engleză – Umanist – Teoretică – 7.46 – 8.01 – 13 – 13

COLEGIUL NAȚIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEȘ – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 7.44 – 8.9 – 52 – 52

COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 7.38 – 8.48 – 52 – 52

COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – Industrie textilă şi pielărie – Tehnic – Tehnologică – 7.36 – 7.58 – 12 – 12

LICEUL GERMAN SEBEȘ – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 7.26 – 7 – 13 – 5

LICEUL TEHNOLOGIC SEBEȘ – Economic – Servicii – Tehnologică – 7.13 – 8.13 – 24 – 24

COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – Materiale de construcţii – Tehnic – Tehnologică – 7.11 – 7.45 – 12 – 12

LICEUL „DR. LAZĂR CHIRILĂ” BAIA DE ARIEȘ – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.91 – 13 – 13

COLEGIUL NAȚIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.89 – 7.84 – 13 – 13

COLEGIUL TEHNIC „ION D. LĂZĂRESCU” CUGIR – Economic – Servicii – Tehnologică – 6.83 – 7.07 – 24 – 24

LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR – Filologie – Umanist – Teoretică – 6.81 – 7.58 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.72 – 8.04 – 26 – 26

LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMȘA” ALBA IULIA – Electronică automatizări – Tehnic – Tehnologică – 6.63 – 7.05 – 24 – 24

LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN MANCIULEA” BLAJ – Economic – Servicii – Tehnologică – 6.59 – 7.63 – 24 – 24

COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – Filologie – Limba franceză – Umanist – Teoretică – 6.57 – 13 – 13

COLEGIUL NAȚIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.55 – 7.72 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ – Filologie – Umanist – Teoretică – 6.51 – 7.92 – 26 – 26

LICEUL TEHNOLOGIC SEBEȘ – Electromecanică – Tehnic – Tehnologică – 6.49 – 24 – 24

LICEUL TEHNOLOGIC AIUD – Economic – Servicii – Tehnologică – 6.43 – 6.69 – 24 – 24

COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 6.42 – 8.2 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 6.39 – 7.73 – 13 – 11

COLEGIUL NAȚIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 6.35 – 7.56 – 26 – 26

LICEUL „HOREA, CLOȘCA și CRIȘAN” ABRUD – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.33 – 13 – 13

LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMȘA” ALBA IULIA – Electric – Tehnic – Tehnologică – 6.32 – 24 – 24

LICEUL TEORETIC TEIUȘ – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.17 – 6.07 – 26 – 26

COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 6.1 – 8.48 – 26 – 26

LICEUL TEORETIC TEIUȘ – Filologie – Umanist – Teoretică – 6.09 – 6.63 – 26 – 26

LICEUL TEHNOLOGIC SEBEȘ – Industrie textilă şi pielărie – Tehnic – Tehnologică – 6.05 – 6.51 – 24 – 24

LICEUL TEHNOLOGIC „DORIN PAVEL” ALBA IULIA – Construcţii, instalaţii şi lucrări publice – Tehnic – Tehnologică – 5.94 – 24 – 24

LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MUREȘ – Matematică – Informatică – Real – Teoretică – 5.69 – 7.65 – 26 – 19

LICEUL GERMAN SEBEȘ – Filologie – Umanist – Teoretică – 5.61 – 6.5 – 13 – 2

LICEUL TEHNOLOGIC AIUD – Mecanică – Tehnic – Tehnologică – 5.57 – 5.56 – 24 – 24

LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MUREȘ – Filologie – Umanist – Teoretică – 5.57 – 6.28 – 26 – 26

LICEUL TEHNOLOGIC „ȘTEFAN MANCIULEA” BLAJ – Agricultură – Resurse naturale și protecția mediului – Tehnologică – 5.48 – 6.72 – 24 – 24

LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL „ALEXANDRU BORZA” CIUMBRUD – Agricultură – Resurse naturale și protecția mediului – Tehnologică – 5.1 – 24 – 24

LICEUL „DR. LAZĂR CHIRILĂ” BAIA DE ARIEȘ – Filologie – Umanist – Teoretică – 4.93 – 6.47 – 13 – 13

LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MUREȘ – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 4.88 – 7.09 – 26 – 26

LICEUL „CORNELIU MEDREA” ZLATNA – Ştiinţe ale Naturii – Real – Teoretică – 4.82 – 6.55 – 26 – 26

LICEUL TEHNOLOGIC SILVIC CÂMPENI – Economic – Servicii – Tehnologică – 4.47 – 6.31 – 24 – 24

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE LICEU 2021: Au fost publicate REZULTATELE la REPARTIZAREA computerizată. Elevii află la ce liceu au intrat

Publicat

sala clasa liceu examen

Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2021.

LISTELE cu rezultatele la repartizare computerizată pentru admiterea la liceu 2021 se pot vedea AICI

AICI, lista pe țară (harta).

AICI, listele din județul ALBA.

AICI, specializări județul ALBA.

AICI, licee județul ALBA.

Media de admitere este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională  80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (20%).

În județul Alba au depus cereri de înscriere admitere liceu – repartizare computerizată, până joi la ora 14.00, 1.392 de elevi.

Alți 29 de candidați din Alba au ales licee din alte județe. 19 absolvenți de gimnaziu din Alba au fost admiși la licee militare.

Rezultate repartizare învățământ profesional/vocațional 2021 în Alba:

– 452 candidați admiși învățământ professional; 24 pe locuri speciale

– 216 candidați admiși învățământ vocațional; 19 pe locuri speciale.

Învățământul liceal de stat cuprinde următoarele filiere şi profiluri:

– filiera teoretică (profilurile umanist şi real)

– filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului)

– filiera vocaţională (profilurile militar, teologic, sportiv, artistic şi pedagogic)

Algoritmul de repartizare

La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Vezi și ADMITERE LICEU 2021: GHID înscrieri, numărul de locuri pe specializări, ultimele medii de intrare de anul trecut în Alba

Înscrierea la liceu începe de duminică, 25 iulie, dosarele fiind depuse până în 28 iulie. Joi, 29 iulie vor fi afișate locurile rămase libere la licee. În 6 august va fi a doua etapă a repartizării la licee.

Acte necesare pentru înscrierea la liceu:

– cererea de înscriere ( cererea este un formular tipizat și se descarcă de pe siteurile liceelor)

– cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, conform cu originalul;

– adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;

– foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);

– fişa medicală.

La depunerea dosarului de înscriere, la unitățile de învățământ liceal la care au fost admiși candidații, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere se depun în copie certificată în conformitate cu originalul de către angajatul unității de învățământ învestit cu astfel de competențe.

Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană, pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale

Candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat și candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat se repartizează computerizat în a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

După repartizarea computerizată din a doua etapă de admitere se rezolvă situațiile speciale, respectându-se, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere (media de admitere a ultimului admis prin repartizare computerizată), fără a depăși numărul maxim de 30 de elevi la clasă.

Dacă după derularea celor două etape de admitere prevăzute în calendar se mai înregistrează solicitări ale candidaților din seria curentă, precum și ale candidaților din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022 de înscriere în clasa a IX[1]a din învățământul liceal de stat, inspectoratul școlar, prin comisia județeană de admitere/a municipiului București, repartizează acești candidați, în intervalul 23 august 2021 – până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V – VIII.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2021-2022

Prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

24 iulie 2021 Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022

24 iulie 2021 Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București

25 – 28 iulie 2021 Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

29 iulie 2021 Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

A doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate