Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE Bacalaureat 2022 în Alba: Opt candidați eliminați din examen, la proba scrisă de Română. Prezență de 98% în județ

Publicat

La prima probă scrisă – Română – în cadrul examenului de Bacalaureat 2022, în Alba, au fost eliminați opt candidați.

Aceste cazuri au fost înregistrate în centrele de examen din Blaj, Abrud și Câmpeni. Unii dintre candidații prinși copiind au folosit dispozitive speciale pentru ”inspirația” la examen, format dintr-un aparat cu căști.

dispozitiv copiat bac

Potrivit metodologiei de examen, candidații prinși copiind sau cu telefoane /căști sau alte gadget-uri asupra lor, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat

Vezi Bacalaureat 2022: BAREM și SUBIECTE la proba scrisă de ROMÂNĂ, publicate de minister. Variantele de notare

Potrivit datelor IȘJ Alba, comunicate pentru alba24.ro de către inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș, la proba scrisă la Română, au fost 2.184 candidați înscriși, 2.150 (98,4%) s-au prezentat la examen și 34 au absentat.

Vezi FOTO-VIDEO: SUBIECTELE la ROMÂNĂ – Bacalaureat 2022: care au fost cerințele de la prima probă scrisă la examenul din acest an

În Alba, examenul se organizează în 7 centre.

  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 250 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Horea, Cloșca Și Crișan” Alba Iulia – 319 candidați înscriși
  • Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 301 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș – 466 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud – 358 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Inochenție Micu Clain” Blaj – 210 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – 385 candidați înscriși

Sunt organizate subcomisii de bacalaureat la Liceul Teoretic ”David Prodan” Cugir, Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș, Școala Gimnazială Câmpeni și Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud.

Centrele zonale de evaluare sunt la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia.

Următoarea probă este marți, 21 iunie – proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie

Vezi BACALAUREAT 2022: modele de subiecte la MATEMATICĂ și ISTORIE – proba obligatorie a profilului

Bacalaureat 2022: obiecte interzise

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor privind interzicerea manualelor/altor surse de informare, a telefoanelor/altor gadgeturi și a comunicării cu alții/copierea va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele. Candidaţii primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfăşurării probelor scrise.

CALENDAR BACALAUREAT 2022 – sesiunea iunie-iulie – probele scrise:

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Vezi și BACALAUREAT 2022: Modele de subiecte, teste de antrenament și bareme din ultimii ani. Matematică, Română, Istorie, Fizică, Anatomie și celelalte discipline

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 20.06.2022 at 12:33

    Staţi liniştiţi, vă vor racola partidele, că au nevoie de sânge proaspăt. Nu aţi pierdut nimic, dimpotrivă,pentru ei sunteţi de apreciat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax