Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2023, sesiunea a doua în ALBA: trei candidați eliminați de la proba de Română. Cum au încercat să copieze

Publicat

sediul ISJ Alba

Bacalaureat 2023, sesiunea a doua în ALBA: Trei candidați au fost eliminați de la prima probă scrisă a examenului, cea de Română. Aceștia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

În Alba, la proba de Română au fost înscriși 196 de candidați și au absentat 28, potrivit datelor IȘJ Alba, comunicate pentru Alba24.ro de către inspector școlar general adjunct Delia Gheorghiță.

Trei candidați au fost eliminați din examen, pentru tentativă de fraudă. Au încercat să copieze folosind dispozitive (căști).

Subiectele și baremele vor fi comunicate, miercuri după-amiaza, de către Ministerul Educației.

Vezi Bacalaureat 2023, sesiunea a doua: SUBIECTELE și BAREMELE la ROMÂNĂ, publicate de minister

Examenul continuă joi, cu proba obligatorie a profilului.

Bacalaureat 2023, sesiunea a doua – tentativa de fraudă

Candidaţii care încalcă regulile sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menţionate la va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen“, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen“ nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax