Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bacalaureat 2024: 11 candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la proba de alegere a profilului

Bacalaureat 2024

Publicat

Proba la alegere a profilului și a specializării/proba E.d) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august 2024) s-a desfășurat miercuri, 21 august, cu participarea a 17.872 de candidați (82,6%) din totalul celor 21.643 de candidați înscriși pentru a susține această probă (toate promoțiile).

3.760 de candidați au absentat, iar 11 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit Ministerului Educației.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, la ora 15:00, pe site-ul dedicat.

Ultima probă scrisă din această sesiune – Limba și literatura maternă/proba E.b) – va avea loc joi, 22 august.

Activitățile din cadrul examenului național de bacaluareat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Afișarea primelor rezultate, anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), va avea loc luni, 26 august, până la ora 12:00 (pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard (la centrele de examen), cât și electronic.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 30 august.

Reamintim faptul că, la examenul național de bacalaureat, sunt declarați promovați candidații care îndeplinesc, simultan, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obținut cel puţin media 6.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate