Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bacalaureat în ALBA: Peste 2.500 de elevi din judeţul Alba au susţinut proba audio şi scrisă într-o limbă de circuit internaţional

Publicat

elevi

Luni s-a dat startul Probei C de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul liceului. Pentru această probă s-au înscris în judeţul Alba 2.839 de candidaţi, dintre care prezenţi au fost 2.725, restul de 114 fiind absenţi.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limba engleză, s-au înscris cei mai mulţi elevi – 2.394 de candidaţi, urmată de franceză cu 411 candidaţi, germană 31 şi italiană 3.

Au fost înregistrare 4 cazuri în care tinerii au cerut să fie trecuţi pe listele de rezervă, din cauza faptului că aceştia nu au ajuns la proba audio, ci doar la cea scrisă.

Examenul a început la ora 12.00 şi a cuprins două probe: audio şi scris. În prima parte, elevii au avut de ascultat două înregistrări pe baza cărora au răspuns la testul grilă de pe foaia de examen. Proba scrisă a început la ora 13.30 şi a avut alocat timp de rezolvare două ore, fiind structurată pe trei categorii de subiecte. Au avut de completat varianta corectă de răspuns la întrebări formulate pe baza a două texte, au avut de formulat o scrisoare pe un subiect şi au avut de creat un eseu de maxim 200 de cuvinte, pornind de la o afirmaţie dată.

De marţi, elevii vor intra la proba orală, care se va desfăşura în perioada 26-27 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax