Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020: Elevii vor da examene din materia semestrului I. Programele, aprobate de minister

Publicat

Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost aprobate prin ordin semnat de ministrul Educației. Materia de examen va fi doar cea din semestrul I, fără conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs.

Ordinul de ministru a fost transmis luni, 13 aprilie, către Monitorul Oficial al României și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va posta noile programe, a transmis ministerul, într-un comunicat.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Această măsură a fost agreată și cu partenerii educaționali, reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019-2020, potrivit sursei citate.

Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020, potrivit MEC.

Noile programe sunt pentru:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate