Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bacalaureatul profesional va fi reglementat prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului

Publicat

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat marţi că va fi iniţiată ordonanţă de urgenţă pentru introducerea Bacalaureatului profesional, dat fiind faptul că procedura din parlament a fost prelungită.

”Am așteptat să încercăm să trecem legea așa cum cer procedurile parlamentare. Din păcate, a fost întoarsă la comisie săptămâna trecută, deși nu mă așteptam la lucrul acesta, astăzi se află din nou pe ordinea de zi, dar, din câte am văzut, în sală nu există cvorum, ca urmare noi credem că nu mai putem să tensionăm mai mult decât atât așteptarea celor care se află acum în clasa a XII-a și care vor să opteze pentru bacalaureatul profesional”, a declarat Ecaterina Andronescu.

”Noi astăzi am discutat cu premierul și vom trece să redactăm o Ordonanță de Urgență pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie”, a precizat ministrul.

Potrivit acesteia, Ordonanţa de Urgenţă va conține aceleași prevederi discutate.

Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii privind Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementare a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Acum două săptămâni, deputaţii din Comisia de învăţământ au decis menţinerea Bacalaureatului profesional prin Ordonanţa de Urgenţă 73/2010, respingând astfel cererea de reexaminare adresată Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax