Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi AMÂNATE. Ce spune președintele Federației Sindicatelor din Educație

Publicat

Greva din învățământ continuă și a intrat deja în a doua săptămână. Întrucât Evaluarea Națională și Bacalaureatul se apropie, iar cursurile sunt suspendate deja de mai bine de o săptămână, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a anunțat că se sindicaliștii iau în calcul amânarea celor două examene.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute.

În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a declarat Marius Nistor, luni, la Digi24.

Sindicatele se arată nemulțumite de soluțiile pe care Guvernul României le-a propus până acum, categorisindu-le ca fiind insuficiente.

„Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici.

Nu s-au gândit că poate să existe atâta unitate și solidaritate, că putem fi susținuți de părinți și nu numai, dar parcă au vrut să vadă dacă ce se întâmplă în momentul de față este posibil. Așa au început discuțiile cu ei.

Nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii.

Nu avem nimic cu nimeni, dar oamenii văd și pot să filtreze informațiile care apar și să ia decizii în cunoștință de cauză”, a mai declarat Marius Nistor.

„Consider în momentul de față ne-a auzit o țară întreagă, ținând cont că este o solidarizare fără precedent cu cadrele didactice, cu cei care lucrează în sistemul de învățământ. Politicienii nu știu ce au înțeles, mă îndoiesc că au priceput ceva vizavi de ceea ce se întâmplă în momentul de față, pentru că atâta vreme cât majoritatea salariaților din învățământ au intrat într-o acțiune de protest și suntem în a șasea zi de grevă generală și ne pregătim de unul dintre cele mai mari marșuri de protest.

Vor participa peste 20 de mii de colegi din București în primul rând, dar și din țară, iar ei vorbesc în continuare de aceeași propunere care a fost refuzată săptămână trecută, este clar că sunt într-o lume a lor, într-o lume a politicienilor, într-o lume care a pierdut orice contact cu lumea asta a celor mulți, cu problemele și necazurile lor”, adaugă președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Întrebat despre cum se vor poziționa sindicatele în următoarele runde de negocieri, Marius Nistor explică:

„Nu e vorba de flexibilitate aici. Noi discutăm până la urmă despre ceva mai mult decât creșterile salariale.

Este vorba de statutul nostru social, al celor din învățământ, de demnitate și respect. Ori până în momentul de față, cadrele didactice și cei care lucrează în sistem au fost jigniți, desconsiderați și bineînțeles ignorați de cele mai multe ori”.

„Greva este foarte importantă ca acțiune în sine, pentru că se dorește nu numai tragerea unui semnal de alarmă, ci se dorește un restart la nivelul societății, pentru că educația nu e numai a noastră, ci a tuturor, și în momentul în care noi venim și prezentăm niște nemulțumiri legate nu numai de resursa umană, ci și de celelalte probleme ale sistemului este clar că rezolvarea lor poate influența în bine viitorul a trei milioane de copii”, a adaugă el.

Sindicatele din Educație sunt așteptate luni la Ministerul Muncii, unde Legea Salarizării intră în discuție. Negocierile ar trebuie să rezolve problema salariilor profesorilor, mai notează Digi24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax