Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bacalaureat și Evaluarea Națională: Peste 10 ani cele două examene se vor da pe calculator

Publicat

Oficialii din Ministerul Educaţiei, vor să treacă Testele Naţionale şi Bacalaureatul de pe hârtie, pe calculator. Ministrul Remus Pricopie spune că primele examene digitale ar urma să fie date peste 10 ani. Acesta este termenul în care autorităţile speră să informatizeze toate şcolile.

Remus Pricopie admite că evaluările naţionale sau examenul de Bacalaureat nu pot fi susţinute, deocamdată, pe calculator. Odată cu digitalizarea claselor, însă, ministrul Educaţiei este sigur că elevii vor ajunge să susţină testele pe computer.

Deocamdată au fost inaugurate alte trei clase digitale.

Toţi elevii au acces gratuit în şcoli la aplicaţii Google, cu care pot învăţa mai uşor Geografie, Matematică sau chiar limba română.

În acest moment, însă, în România, doar 11.000 de şcoli şi licee au acces la internet. Iar mulţi elevi nu-şi fac temele nici măcar pe hârtie, cu atât mai puţin pe calculator.

Interesul scăzut pentru învăţătură s-a reflectat în toate rezultatele importante din ultimii ani. De exemplu, vara trecută mai bine de 44% dintre elevi nu au promovat examenul de Bacalaureat.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax