Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bacșiș cu cardul, în baruri și restaurante. Cum ar putea fi aplicată această măsură, după discuții între autorități și patronate

Publicat

card credit

Operatorii din turism și autoritățile din Finanțe au căzut la un acord, marți, astfel încât bacșișul va urma să fie introdus pe nota de plată din baruri sau restaurante.

Banii din bacșiș ar urma să ajungă la angajați, nu la antreprenori, iar măsura să fie voluntară, nu obligatorie.

Proprietarii restaurantelor spun că trebuie legalizat bacşişul dat la plata cu cardul şi cel prin ordin de plată, adică prin bon fiscal.

„Astăzi, un angajat care primeşte bacşiş prin card sau prin ordin de plată, el este considerat venit salarial. Asta înseamnă că este impozitat cu aproape 60%. Ceea ce doreşte industria astăzi este reglementarea acestui bacşiş, ceea ce înseamnă că, la un bacşiş de 100 de lei, salariatul va fi impozitat cu 10%. Adică 10% va merge la stat şi 90% rămân angajatului”, spune Daniel Mischie, directorul general al unui lanț de restaurante.

Se estimează că peste 100 de mii de angajaţi din această industrie vor avea câştiguri mai mari, dacă bacşişul va fi considerat venit din altă sursă și nu venit de natură salarială, pentru care se plătesc contribuţiilor sociale.

surse: digi24.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax