Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bacşişul primit de chelneri ar putea fi trecut pe nota de plată din restaurante. Vezi ce reacţii a iscat propunerea

Publicat

Bacşişul primit de chelneri ar putea fi trecut pe nota de plată din restaurante, dacă Ministerul Finanţelor aprobă propunerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Iniţiativa a provocat reacţii pozitive în rândul unor patroni de localuri, care consideră că, în acest fel, ar putea controla mai bine veniturile firmei, dar şi nemulţumiri în cazul altor proprietari, clienţi şi chiar angajaţi, pe motiv că se încarcă factura, ceea ce ar putea scădea consumul.

Iniţiativa ANAT, de legalizare a bacşişului, are ca argument fiscalizarea „atenţiei” primite de chelneri, stabilită generic undeva la 10% din consumaţie, iar astfel statul va încasa mai multe taxe şi impozite.

Propunerea a iscat mai multe reacţii negative, pe motiv că această măsură va scădea veniturile chelnerilor. „Dacă îl legalizează, îl şi impozitează şi, în loc să ia 10 lei, chelnerul va lua doar 5 lei. Această măsura ar lovi rău de tot în angajaţi şi nu suntem de acord cu ea”, a declarat Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), consideră şi el că pot fi găsite variante mai bune prin care să crească încasările bugetare: „Înainte să fiscalizăm bacşişul, ar trebui să încercăm să fiscalizăm toate ţigările şi petrolul care intră în ţară. Ar trebui mai întâi să ajutăm economia să meargă atât de bine încât restaurantele să aibă vânzări şi abia apoi să punem bacşişul chelnerilor pe nota de plată.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionica

    joi, 08.11.2012 at 12:50

    Sa se introduca si la spitale ac. sistem.Trebuie sa se gaseasca un mod de limitare a abuzurilor si conditionarilor facute fara bun simt de ac. afaceristi in primul rind ,folosindu-se de actul medical in al 2-lea rind.Medicilor si asistentelor sa nu li se permita sa puna mina sau sa discute de bani.==NU NE PUTEM IUBI CU TOTII,DAR NE PUTEM RESPECTA===medicii ne umilesc!,ne calca demnitatea in picioare,ptr, ca ei nu au asa ceva.,iar noi in afara de demnitate nu avem altceva[cei ce lucreaza direct cu pacientii!]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax