Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Balada ”Miorița” la Alba Iulia. Doi ciobani condamnați la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

Publicat

oi instanta

Balada ”Miorița” de Alba Iulia. Doi ciobani au fost condamnați la peste 6 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și obligați la plata de 10.000 de euro daune morale. Fapta pentru care au fost condmnați s-a petrecut acum un an, pe o pășune din zona Pâclişa.

Cei doi agresori l-au ameninţat pe alt cioban cu un cuţit şi l-au lovit cu bâtele în cap.

În urma rănilor provocate, victima a avut nevoie de peste 70 de zile de îngrijiri medicale.

După aproape un an de judecată, magistrații Tribunalului Alba au dat luni, 21 ianuarie o primă sentință în cazul tentativei de omor din zona Pâclișa.

„În fapt, inculpatul Cristian Flavius Florin, în data de 29.01.2018, în jurul orei 12.00, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan cu persoana vătămată B.D.S., a ameninţat-o cu un cuţit. Împreună cu suspectul C. V. I., cu intenţie, i-au aplicat acesteia, în zona capului, câte o lovitură cu bâte ciobăneşti, consecutiv.

Prima lovitură a fost executată de către suspectul C.V.I., fiind parată de către victimă, iar cea de-a doua lovitură a fost aplicată de către inculpatul Cristian Flavius Florin, cauzându-i victimei o plagă contuză parietală stângă, fractură cominutivă cu minimă înfundare parietală stângă, hematom epidural.

Acţiunile conjugate ale acestora i-au cauzat victimei leziuni care necesită 70-75 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, au transmis la acea dată  reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, într-un comunicat.

Pentru faptele sale, Cristian Flavius Florin a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și Câmpeanu Vasile Ioan, la 3 ani și 4 luni tot pentru tentativă de omor.

” Condamnă pe inculpaţii: 1. Cristian Flavius Florin (…)- 3 ani şi 6 luni închisoare pentru (…) tentativă la omor cu (…) 2. Câmpeanu Vasile – Ioan – (…) – 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infr. de tentativă la omor, (…) obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 10.000 EURO (sau echivalentul în lei de la data plăţii) cu titlu daune morale în favoarea părţii civile (…) obligă inculpaţii în solidar, la plata sumei de 6.558,27 lei cu titlu despăgubiri civile – daune materiale, în favoarea părţii civile Consiliul Judeţean Alba – Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, precum şi a dobânzilor legale aferente acestei sume, începând cu ziua următoare datei de externare, până la achitarea integrală a debitului. (…) Respinge ca nedovedită cererea părţii civile de obligare a inculpaţilor la plata de daune materiale. (…) obligă fiecare inculpat la plata sumei de 940 lei cu titlu ch. judiciare efectuate în cauză, din care suma de 240 lei avansate în faza de u.p., iar suma de 700 lei, în faza de cercetare judecătorească.” se arată în decizia Tribunalului Alba.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, în termen de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax