Connect with us
Publicitate

SPORT

Balonul de Aur 2023: Cine va fi ales cel mai bun fotbalist al planetei? (P)

Publicat

În fiecare an, France Football acordă cel mai prestigios trofeu individual celui mai bun fotbalist al planetei. Cursa pentru râvnitul trofeu părea să fie deja câștigată de către Messi în urma succesului înregistrat cu Argentina la Campionatul Mondial din Qatar, dar principalii candidați pentru Ballon d’Or au început să-și arate clasa tot mai mult, în special în Liga Campionilor.

Pe lângă forma și performanțele individuale ale jucătorilor pe parcursul anului, voturile pentru Balonul de Aur țin cont în special și de trofeele câștigate cu echipa de club sau națională.

Cupa Mondială a fost câștigată de Argentina, astfel că Messi a devenit favorit în lupta pentru Ballon d’Or nu doar datorită evoluțiilor excepționale, dar și pentru succesul propriu-zis care a încoronat o carieră cu adevărat fantastică pentru probabil cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Campionatul Franței a devenit tot mai puternic pe parcursul ultimilor ani, dar tot nu se ridică la nivelul Premier League în ceea ce privește nivelul echipelor și prestigiul.

Pe deasupra, echipa de club a lui Messi, PSG, a fost eliminată din Champions League de Bayern Munchen, fără ca argentinianul să aibă un impact măcar în lupta pentru calificare.

În aceste condiții, un parcurs de succes într-o ligă de top din Europa în combinație cu câștigarea Ligii Campionilor ar putea forma un argument serios în favoarea unui alt potențial câștigător al Balonului de Aur.

Să vedem care sunt principalii candidați, conform Goal.com:

10. Bukayo Saka (Arsenal / Anglia)

Tânărul jucător al lui Arsenal a fost absolut senzațional în acest sezon și este în pole position pentru câștigarea Premier League cu echipa Tunarilor.

Saka este fără îndoială unul dintre cei mai buni fotaliști pe postul său de extremă dreapta, dar probabil ar avea nevoie să câștige și un trofeu internațional important până să aibă șanse reale la Balonul de Aur.

9. Casemiro (Manchester United / Brazilia)

Impactul mijlocașului defensiv este foarte evident în revenirea de formă a lui United, grupare situată pe locul 3 în Premier League în acest moment, cu un trofeu adjudecat în acest sezon (Cupa Carabao) după mulți ani de secetă.

În plus, Casemiro a câștigat și Supercupa UEFA cu Real Madrid.

8. Robert Lewandowski (Barcelona / Polonia)

Din păcate pentru Lewi, șansa reală de a câștiga Balonul de Aur pare să fi trecut.

După părerea multor specialiști, atacantul polonez ar fi meritat să câștige trofeul în 2020 (ediție amânată) sau chiar în 2021, când până și Messi i-a adresat laude în discursul său de acceptare al Balonului de Aur.

7. Marcus Rashford (Manchester United / Anglia)

Alături de Casemiro, forma lui Marcus Rashford a contribuit poate cel mai mult la succesul lui Manchester United în acest sezon. Rashford a înregistrat până la momentul redactării 30 de goluri și 9 assist-uri în toate competițiile în sezonul 2022-23, deja un record pentru fotbalistul britanic.

6. Khvicha Kvaratskhelia (Napoli / Georgia)

Poreclit Kvaradona de fanii înflăcărați ai lui Napoli, fotbalistul georgian este unul dintre cei mai spectaculoși jucători la ora actuală.

Până la sfârșitul lunii aprilie, Napoli ar putea să-și asigure titlul de campioană Serie A, competiție dominată complet de gruparea antrenată de Luciano Spalletti.

În Champions League, Napoli are cel mai favorabil parcurs posibil până în finală. Kvaratskhelia a înregistrat deja 16 goluri și 17 assist-uri în acest sezon.

5. Vinicius Junior (Real Madrid / Brazilia)

Trecem de la un dribler excepțional la altul, Vini Jr. a fost numit de Carlo Ancelotti cel mai decisiv jucător din fotbal la ora actuală. Chiar dacă Real Madrid probabil nu va câștiga La Liga în acest sezon, Vinicius Junior a fost cel mai bun fotbalist din campionat.

Jucătorul brazilian are 20 de goluri și 15 assist-uri în acest seson, a câștigat Cupa Mondială a Cluburilor și Supercupa UEFA.

4. Victor Osimhen (Napoli / Nigeria)

Am menționat anterior parcursul foarte favorabil pe care l-ar putea avea Napoli în Champions League, iar cu Serie A aproape câștigată, fotbaliștii care fac diferența în gruparea antrenată de Luciano Spalletti ar putea fi candidați buni pentru Balonul de Aur.

Kvaratskhelia este jucătorul care creează, iar de obicei, Osimhen este cel care finalizează, jucând astfel un rol decisiv în performanțele lui Napoli.

3. Kylian Mbappe (PSG / Franța)

Atacantul francez a înregistrat până acum 40 de goluri și 10 assist-uri în toate competițiile în sezonul 2022-23, ar putea ajunge fără probleme la peste 50 de goluri pentru echipa de club și cea națională.

Mbappe probabil este deja cel mai bun jucător la planetei măcar din perspectiva potențialului său de a schimba soarta oricărui meci. Problema este că se va alege cu maxim un titlul de Ligue 1 până la decernarea Balonului de Aur.

2. Erling Haaland (Manchester City / Norvegia)

Cetățenii sunt favoriți la câștigarea Champions League în acest sezon, chiar dacă trebuie să treacă de un adversar foarte dificil în sferturi – Bayern Munchen. Haaland pare să fi revenit la forma înfricoșătoare de la începutul sezonului și înscrie goluri la foc automat (43 goluri și 5 assist-uri în toate competițiile).

A doborât deja câteva recorduri individuale, dar dacă va reuși să propulseze Manchester City către trofee importante în acest sezon, în special Liga Campionilor, Haaland ar putea deveni noul favorit pentru câștigarea Ballon d’Or.

1. Lionel Messi (PSG / Argentina)

Fie că ne luăm după părerea jurnaliștilor de la Goal.com sau după bookmakeri, Leo Messi este preferat pentru câștigarea Ballon d’Or.

“Messi este în continuare marele favorit al caselor de pariuri pentru câștigarea Balonului de Aur, dar cotele s-ar putea schimba după concluzionarea Champions League. Cu toate acestea, cred că doar Haaland mai are șanse să-l prindă din urmă pe argentinian în acest sezon”, a declarat Adrian Stancu, specialist în pariuri sportive online.

Messi a înregistrat 30 de goluri și 21 de assist-uri în toate competițiile până acum în acest sezon. Starul argentinian a câștigat până acum Ballon d’Or de 7 ori și este considerat de mulți cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax