Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Balul de caritate „Dăruieşte speranţă”, organizat de Asociaţia Pakiv România. Au fost strânse fonduri pentru o familie aflată în dificultate

Publicat

Asociația Pakiv România a organizat, marți, 20 decembrie 2011, în cadrul campaniei ”Fii darnic de Crăciun!” un bal de caritate cu titlul ”Dăruiește Speranță!”. Evenimentul s-a desfăşurat la Hotel Cetate, începând cu ora 19.00 și a avut drept scop strângerea de fonduri pentru a ajuta o familie aflată într-o situație dificilă.

Patru copii rămaşi fără mamă – Andrei (16 ani), Bogdan (12 ani), Lorena (10 ani) și Florin (8 ani) – cresc în grija bunicii lor, Margareta Bone (55 ani). Aceasta îi îngrijeşte singură, cu puțini bani (deocamdată doar ajutorul său social). Familia locuieşte într-o casă veche din Vinţu de Jos, cu o singură cameră şi cu o bucătărie improvizată din scânduri. Femeia caută de lucru cu ziua, se zbate ca nepoții cei mai mici să meargă la școală, crezând cu tărie că astfel va face o investiție sigură în viitorul lor. Băiatul cel mare, Andrei, suferă de o afecțiune cardiacă și, astfel, nu poate să îşi ajute familia.

Asociația Pakiv România a dorit să aducă acest caz în atenția autorităților, a mediului de afaceri, a instituțiilor media și a organizațiilor nonguvernamentale pentru ca aceşti copii să primească sprijin. Pe termen scurt, familia are nevoie de un stoc de lemne care să asigure familiei încălzirea locuinței, provizii de alimente neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată sezonului, schimbarea sobei cu care se face încălzirea camerei în care doarme femeia împreună cu cei patru nepoți ai săi pentru ca viața lor să nu mai fie în pericol.

La Balul de de Caritate ”Dăruiește Speranță!” au participat peste 100 de persoane, iar suma strânsă pentru sprijinirea acestei familii este în valoare de 8.000 lei, la care se adaugă bunuri în valoare de 13.500 lei. Principalul sponsor al acestui eveniment a fost Hotel Cetate ca a asigurat locația pentru desfășurarea evenimentului și mâncarea necesară pentru 100 de invitați, sprijin în valoare de 5.500 lei. De asemenea, SC „Decembrie 89” SRL a donat îmbrăcăminte și încălțăminte sport pentru copii (1.500 lei), SC „Jidvei” SRL a donat vin pentru balul de caritate (700 lei), Club „Rotary” Alba Iulia a donat o sobă și lemne pentru foc (2.000 lei), SC „Pinticarn” SRL a donat un coș cu alimente (500 lei), SC „Ener Rom” SRL a donat 1.500 lei, SC „Xerom” SRL a donat rechizite în valoare de 1.000 lei, iar „Best Business Office” SRL a dăruit copiilor rechizite în valoare de 250 lei.

Un moment special pregătit invitaților a fost o proiecție video cu cazul familiei aflată în dificultate. La finalul proiecției, pe scena de la Hotel Cetate a urcat Margareta Bone împreună cu nepoții ei rămași fără mamă și fără alt sprijin. Vizibil emoționată, femeia a mulțumit cu lacrimi în ochi participanților la eveniment. Momentul a fost urmat de programul artistic pregătit pentru invitați. Rând pe rând, Alex Moldovan împreună cu orchestra sa, Sebastian Stan și Magic Orchestra, Silvan Stâncel, Grupul Primavera și Ansamblul folcloric din cadrul Centrului de cultură ”Augustin Bena” Alba, Agafia Maria Bușa au creat o atmosferă festivă, specifică sărbătorilor de iarnă, bucurând ochii, urechile și sufletul participanților la eveniment.

Asociația Pakiv România a organizat și o licitație de obiecte cu valoarea simbolică, unele dintre ele fiind donate de societăți comerciale. Licitația a adus familiei din partea „Livio&Dario” SRL , dincolo de valoarea materială a obiectelor, un abonament pentru transport Vințu de Jos  – Alba Iulia pentru Andrei (16 ani) care îi va permite să acceseze programul ”A doua șansă” și să meargă din nou la școală.

La Balul de Caritate ”Dăruiește Speranță!” au dorit să sprijine această familie primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, consilier Instituția Prefectului Alba, Dorin Sava, primarul comunei Cricău, Emil Lupșan,  membrii ai Clubului Rotary Alba Iulia, director OIR POSDRU Centru, Dorin Nistor, director executiv AJOFM, Corneliu Engi, director executiv DSP Alba, Horea Timiș, consilier local al  municipiului Alba Iulia, Horia Bărdaș, director Poșta Română, Nicolae Albu, reprezentanți ai mai multor instituții din județul Alba, ai societății civile și oameni de afaceri.

Familia a primit ajutor în bunuri și de la autorități: prefectul județului Alba, Ștefan Bardan a donat lemne pentru foc familiei Bone, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a donat familiei haine de iarnă, consilierul local al municipiului Alba Iulia, Horia Bărdaș a promis cărămidă pentru construirea unei camere, iar primarul comunei Vințu de Jos, Alexandru Danciu, a donat mobilă familiei.

Suma strânsă pentru cei patru copii minori și bunica lor va fi folosită pentru a le îmbunătăți condițiile de trai.

„Vom duce familiei bunurile donate pentru copii si pentru bunică, iar în perioada imediat următoare vom realiza, împreună cu Primăria Vințu de Jos, un plan prin care să reabilităm casa, să încercăm să creștem calitatea condițiilor de trai și a alimentației acestei familii. Cred că în Alba Iulia spiritul civic de a ajuta persoanele nevoiașe trebuie dezvoltat. Autoritățile, multe persoane și societăți comerciale au venit în sprijinul celor patru copii rămași în grija bunicii lor și le mulțumim. Dar implicarea în sprijinirea persoanelor în nevoie ar trebui să fie o caracteristică a comunității, nu să se manifeste doar cazuri izolate. Este nevoie ca cei care au, să îi ajute pe cei care nu au, pentru a reduce decalajul între clasele sociale. Le mulțumim celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment și care ne-au dat șansa de a oferi bucurie acestor copii”, a declarat Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociației Pakiv România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. stzdf

    duminică, 04.05.2014 at 16:51

    La numai 57 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 57 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit cand eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina multa, acuma de 2 ani am fost descoperit cu
    POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare , medicamente,si multe altele, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu nu mint am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui,
    casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania,sau prin western-union. tel 0040761887298 .multa bucurie.va rog sa nu ma uitati,,iertati-ma ,,DUMNEZEU SA FIE CU DV CU TOTI,,DOAMNE AJUTA. A-R–HRISTOS A INVIAT..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax