Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Banca Națională a României contestă legea dării în plată. Peste 68.000 de români au credite ipotecare cu restanțe

Publicat

bnrBanca Națională a României contestă legea dării în plată, aflate la președintele Iohannis pentru promulgare. Românii au aproape jumătate de milion de împrumuturi garantate cu un bun imobiliar, iar 74.000 dintre aceste contracte înregistrează restanțe.

Peste 908.000 de români au credite la bănci, potrivit datelor din Centrala Riscurilor Bancare, furnizate de BNR, în cadrul unei conferințe privind legea dării în plată. Aici sunt înregistrate doar împrumuturile de peste 20.000 de lei.

Dintre aceștia, 459.347 au 491.600 de credite cu garanții imobiliare, clasificate ca credite ipotecare, alte credite pentru investiții imobiliare și credite garantate cu garanții imobiliare.

Diferitele clasificări apar din felul în care băncile au numit contractele de credit în perioada 2007-2008. Spre exemplu, unele bănci, pentru a evita aplicarea legii creditului ipotecar, au utilizat denumirea de credite pentru investiție imobiliară, deși scopul creditului era, poate, achiziția unei locuințe.

68.723 dintre debitorii cu garanții imobiliare au restanțe, iar numărul total al restanțelor, pentru că debitorii pot avea mai multe credite, deci și mai multe restanțe, e de 74.127. Dintre acestea, 14.571 au restanțe mai mari de 30 de zile, iar pentru 21.110 de împrumuturi debitorii nu au mai plătit ratele de peste 91 de zile. Restanțele se ridică la aproape 4 miliarde de lei, în timp ce suma totală datorată este de 74,1 miliarde de lei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax